1 februari 2021

mobiliteitInnovatie & Duurzaamheid

EEN WEBASTO LAADPAAL VOOR KLEIN BEDRAG PER MAAND

ELEKTRISCH RIJDEN BIEDT ENORM VEEL VOORDELEN

Wie elektrisch rijdt, is duurzaam bezig en draagt bij aan het milieu. Maar dit zijn niet de enige voordelen van elektrisch rijden. ‘Je betaalt geen wegenbelasting, geen BPM op de aanschaf én je hebt nauwelijks onderhoudskosten.’ somt Hans Marsman, sales manager e-mobility bij Webasto, op. ‘Daarnaast heb je met een elektrisch aangedreven auto een hele lage bijtelling.’ Webasto biedt laadpalen voor zowel privé als zakelijke toepassingen. ‘Het is zelfs mogelijk om een laadpaal te huren, voor slechts € 22,50 per maand.’

Webasto staat voornamelijk bekend als producent van schuifdaken, verwarming én koeling voor de automotive industrie. Het bedrijf heeft zich afgelopen jaren ook sterk toegelegd op producten om elektrisch rijden te faciliteren en andere eMobility oplossingen zoals batterijsystemen. Het bedrijf telt meer dan dertig productielocaties over de gehele wereld, van de VS tot China, maar ook op diverse locaties in Europa. Wereldwijd heeft het vijftig verkoopkantoren. Het Benelux kantoor bevindt zich in Kampen.

Onderscheidend vermogen

Webasto onderscheidt zich op een aantal belangrijke punten: ‘Waar andere leveranciers vaak bestaande componenten van diverse producenten elkaar koppelen en zo een compleet product leveren, ontwikkelen en produceren wij alles zelf. De specificaties voldoen aan alle laatste Europese wet- en regelgeving. De productie vindt plaats op automotive kwaliteitsniveau. Ook passen we 4G connectiviteit toe in onze laadpalen. Diverse andere aanbieders zijn nog niet zo ver, maar 4G biedt natuurlijk een veel hogere snelheid van gegevensuitwisseling op een veel stabieler netwerk.’ aldus Marsman.

Laadoplossingen voor prive en zakelijke toepassingen

Webasto levert laadpalen voor thuis en voor op de zaak. De laadpalen kunnen tot 22kW laden. Om een vergelijking te maken; zes wasmachines vragen zo’n 11kW stroom. Wanneer er 8 laadpalen op een parkeerterrein staan en deze allemaal gelijktijdig met zo’n 11kW laden, vraagt dit dus een vermogen van 48(!) wasmachines. Bij de installatie van laadpalen bij uw bedrijf is het dus noodzakelijk om rekening te houden met de zwaardere belasting van het stroomnet. ‘Daar bieden we met de Webasto Live een oplossing voor. De Live is voorzien van het zogenoemde load balancing. Dat betekent dat de palen samen nooit meer vermogen vragen dan op dat moment beschikbaar. Het beschikbare vermogen wordt verdeeld over alle actieve laadpalen, zodat er geen ongewenste piekbelasting optreedt. Hiermee wordt voorkomen dat ineens de stroom binnen het bedrijf uitvalt. ’aldus Marsman.

Webasto Live

De Webasto Live is in het bijzonder interessant voor bedrijven die voornemens zijn om een gedeelte van hun parkeerplaats te voorzien van elektrische oplaadpunten.

Met de toename van het aantal elektrische auto’s, neemt ook de vraag in oplaadpunten in rap tempo toe. Dit opladen zal voornamelijk thuis en op het werk gaan plaatsvinden. Met de Webasto Live kunt u uw medewerkers en bezoekers een snelle, comfortabele en betrouwbare laadvoorziening aanbieden. De Webasto Live wordt nu tijdelijk geleverd met 3 maanden gratis gebruik van het E-Flux eMobility platform. Hiermee heeft u live inzicht in de laadstatus, kunt u automatisch de laadsessies verrekenen en bent u vrij een tarief in te stellen voor gastgebruik van bijvoorbeeld bezoekers of werknemers. Hiermee heeft u een complete laadoplossing tot uw beschikking.

‘Kies voor elektrisch rijden

’Marsman raadt ondernemers aan om het wagenpark, zodra het aan vervanging toe is, volledig elektrisch te maken. ‘Het elektrisch ‘tanken’ is tweeëneenhalf maal goedkoper dan het tanken van fossiele brandstof. Daarnast betaal je geen rijtuigenbelasting, geen BPM op de aanschaf, en heb je nauwelijks onderhoudskosten’, weet hij. ‘Daarnaast heb je met een elektrisch aangedreven auto een hele lage bijtelling.’

Dit zijn echter niet alle voordelen. Voor het plaatsen van oplaadpunten zijn namelijk diverse subsidies en investeringsaftrekken beschikbaar. Via de RVO kan zowel een MIA als Vamil aangevraagd worden. Investeer je liever in andere bedrijfsmatige zaken en wil je geen laadpaal aanschaffen? Dan is het ook mogelijk om een laadpaal te huren. Voor slechts € 22,50 per maand heb je een laadpaal tot je beschikking.

Webasto en Energy Converters

Webasto heeft onlangs haar netwerk in Zuid-Nederland versterkt met het agentschap van Energy Converters. Ed Ros is eigenaar van Energy Converters en Hans Marsman is blij met de samenwerking. “Ed Ros kent veel autodealers en -importeurs en heeft een goede ervaring in elektrische laadoplossingen.

Steeds meer autobedrijven willen aanvangen met laadpalen maar zijn nog onbekend met de materie. Zijn kennis kunnen we daar dus goed gebruiken”

Meer weten? Ga naar www.webasto-charging.nl