16 februari 2021

Lifestyle

Je hebt geen auto, maar toch is het soms handig om wel een auto tot je beschikking te hebben.

Je hebt geen auto, maar toch is het soms handig om wel een auto tot je beschikking te hebben. Natuurlijk kun je een auto lenen of delen, maar dan bestaat er de kans dat je hem net niet mee kan nemen als jij hem nodig hebt. Daarom kun je beter een auto huren. Je reserveert een huurauto en weet zeker dat je op dat moment een auto tot je beschikking hebt. Het nadeel is dan dat je daarvoor wel moet betalen, maar het is in ieder geval goedkoper dan zelf een auto kopen.

Voordeliger dan een auto hebben

Een eigen auto kost simpelweg veel geld, zeker als je niet iedere dag de auto nodig hebt om op je werk te komen bijvoorbeeld. De auto staat dan maar voor de deur, waar je als het tegenzit ook nog voor moet betalen. En daarnaast betaal je nog voor verzekeringen en belastingen. Bovendien kan je met pech komen te staan en heb je rekeningen voor de reparatie en geen auto. Dit zijn allerlei zorgen die je niet hebt als je een auto huurt.

De ideale huurauto vinden

Er zijn een hoop bedrijven die auto’s verhuren en het is soms lastig om te bepalen welke de beste deal heeft voor die keer dat jij een auto nodig hebt. Natuurlijk wil je het liefst je huurauto kunnen ophalen in de plaats waar je woont – wel zo gemakkelijk. Je kunt dan de beste deal vinden door EasyTerra te gebruiken. Dit is een website waar je huurauto’s kunt vergelijken en direct kunt boeken. EasyTerra vergelijkt grote en kleine verhuurders van auto’s zodat jij de beste deal kunt vinden. En daarna hoef je dus niet naar de site van de verhuurder – je boekt gewoon via EasyTerra.

Altijd een goede keuze met het Worry-Free label

Om je nog verder te helpen in je zoektocht heeft EasyTerra ook auto’s met een Worry-Free label. Dit label wordt niet aan iedere verhuurder of iedere auto gegeven. Als een mogelijke huurauto voor jouw wensen en eisen qua grootte en datum een Worry-Free label heeft, wil dat zeggen dat de auto aan een aantal criteria voldoet. Bijvoorbeeld een goed brandstofbeleid en een goede klantenervaring. Maar ook geen eigen risico of een dekking van eigen risico en ongelimiteerde kilometers. Een auto met Worry-Free label is dus sowieso een goede keuze voor je huurauto.

Op vakantie met de huurauto

In de meeste gevallen zul je een auto huren voor een vakantie. EasyTerra is een vergelijkingssite die niet alleen huurauto’s in Nederland vergelijkt, maar ook in het buitenland. Zij beperken zich niet tot populaire Europese bestemmingen, maar ook minder bekende Europese landen en landen buiten Europa. Zelfs Bonaire en Curaçao kun je vinden bij de vergelijkingssite. Je kunt dus een goede deal voor een huurauto voor je vakantie vinden, of dit nu in Nederland of in het buitenland is.

Naar het buitenland rijden

Wil je vanuit Nederland naar een ander land met je huurauto? Zorg dan dat je zeker weet dat dit mag met de huurauto die je uitzoekt. Vaak is het namelijk zo dat een huurauto het land waarin deze gehuurd is niet uit mag. Als dit wel kan, is de kans ook groter dat je kunt kiezen om de auto op een andere locatie in te leveren. Handig als je kiest voor een autovakantie en terug- of heenvliegt bijvoorbeeld. Hier betaal je dan wel een one-way fee voor.