Partner

16 maart 2021

Training & OpleidingTech, Ict & Smart

DVC-SI Tafelgesprek - Werk aan bedrijfsdoelen met IoT en data

Hoe werk je met Internet of Things aan de juiste bedrijfsdoelen? Leer van de ervaringen van MKB onderneming AAE

Hoe kan je met Internet of Things data verzamelen om:

  • · de bezettingsgraad van machines te verbeteren

  • · de doorlooptijd van processtappen te verkorten

  • · de insteltijden te verbeteren

  • · en zelfs volledig nieuwe diensten te ontwikkelen

Leer aan welke knoppen je kunt draaien om:

  • · de kostprijs te verlagen

  • · de lever(tijd)betrouwbaarheid te verhogen

  • · de flexibiliteit te verbeteren

MKB onderneming AAE vertelt welke lessen zij hebben geleerd

AAE is er al concreet mee bezig. Rob Fleuren, ICT manager van AAE, neemt ons mee in de verbeterslagen die zijn bedrijf maakt. Sensoren monitoren de interne logistieke bewegingen, met deze eigen bedrijfsdata weet AAE flinke rendementsverbeteringen te realiseren. AAE is een toonaangevende machinefabrikant die met 350 mensen in Helmond werkt aan complexe technische oplossingen.

AAE werkt daarnaast samen met diverse andere MKB bedrijven uit de regio Helmond in Fieldlab 4.0 De Peel. Door krachtenbundeling kunnen de bedrijven gezamenlijk beter de uitdagingen aan om eigen bedrijfsdata te benutten en de connectivity te verbeteren.

Ook horen we tijdens ons gesprek hoe de bedrijven verder komen met voorspelbaar onderhoud, procesverbeteringen en het aansturen van Automatic Guided Vehicles (AGV’s).

Hoe kunnen onderneming beginnen?

Het succesvol innoveren zoals AAE dat doet is niet voor elk bedrijf een uitgemaakte zaak. Hoe integreer je eigen bestaande IT- en OT-omgeving met de nieuwe mogelijkheden van IoT?

Om bedrijven te helpen innoveren op het gebied van IoT, heeft KPN vijf jaar geleden de Stichting Internet of Things Academy mede opgericht. Deze Academy, die aangesloten is als Skillslab bij het Smart Industry programma, heeft honderden workshops gegeven voor bedrijven en tientallen IoT-projecten begeleid van idee tot

product of dienst. De workshops worden altijd i.s.m. IoT partners georganiseerd, zodat de juiste kennis altijd beschikbaar is voor de bedrijven die aan de slag willen met IoT. Jasper Kuin, directeur IoT Academy, schuift ook aan en vertelt hoe ook ondernemingen in ons eigen netwerk effectief kunnen innoveren met IoT.

IoT online workshop

Speciaal voor het MKB heeft de IoT Academy een online workshop ontwikkeld waarin ondernemingen zelf aan de slag kunnen gaan. Van tevoren wordt een pakketje met sensoren toegestuurd. Klaar om te ontdekken wat sensoren voor voor de onderneming kan betekenen.

Aanbieding Om de nieuwe mogelijkheden voor jouw relaties te laten ontdekken biedt het Data Value Center - Smart Industry aan 3 deelnemers van het DVC tafelgesprek de online workshop aan tegen de helft van het normale tarief!

Doelgroep

Dit tafelgesprek is vooral bedoeld voor vertegenwoordigers uit MKB maakbedrijven, die bezig zijn met het optimaliseren van bedrijfsprocessen zoals projectleiders, werkvoorbereiders, afdelingshoofden ICT, directeur-eigenaren, etc.

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan hier gratis in.

Voor jouw relaties

Heb je relaties voor wie dit ook interessant is?
  • Op LinkedIn kan je jouw netwerk attenderen op dit event

  • · Wil jouw relatie aan de slag met het realiseren van MeerWaarde met data? Maar weet hij of zij niet waar te beginnen, hoe verdere stappen te zetten en wat data voor zijn of haar ondernemingen kan opleveren? Laat jouw contactpersoon dan contact opnemen via datavaluecenter@smartindustry.nl. We bespreken graag hoe we jouw relatie verder kunnen helpen.

Tip

Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen vanuit het DVC-SI?

·Schrijf je dan in voor de DVC-SI nieuwsbrief. Aanmelden via deze link

· Volg het DVC-SI op LinkedIn