22 maart 2022

Innovatie & Duurzaamheid

Duurzame make over voor auto van familie Hasselmann uit Eindhoven

Zaterdag 26 maart is op SBS 6 om 15.30 uur te zien hoe de 14 jaar oude auto van de familie Hasselmann uit Eindhoven met behulp het Geluk Op Wielen expertteam weer zo goed als nieuw wordt met als gevolg minder brandstofverbruik en minder onverwachte kosten voor onderhoud en reparatie. Het laagdrempelige, vrolijke autoprogramma ‘Geluk Op Wielen’ heeft als doel heeft om autobezitters te helpen met praktische tips en meer inzicht om hun brandstof- en autokosten te verlagen.

In elke aflevering van het programma stelt een kandidaat een herkenbare vraag over zijn of haar auto. Aan de hand daarvan krijgt de kijker veel praktische tips en informatie. Ondertussen worden de autokennis en vaardigheden van de kandidaat opgeschroefd via een doe-het-zelf autocheck, rijtest en een kennisquiz. De kijker krijgt letterlijk een kijkje onder de motorkap en ziet hoe het er achter de schermen in het garagebedrijf aan toe gaat.

Hulpvraag Resy

Resy Hasselman: “Ik heb het autoprogramma aangeschreven omdat ik echt hulp nodig had. Ik heb mijn auto al heel wat jaartjes heb en me afvraag hoe lang deze nog mee kan. Ik wil eigenlijk wel zo lang mogelijk met de auto wil blijven rijden in plaats van een nieuwe auto kopen. Dat vind ik ook een vorm van duurzaamheid en scheelt weer in de portemonnee. Maar dan wil ik dat wel zo energiezuinig doen. Zeker met de huidige brandstofprijzen. En natuurlijk moet de auto wel veilig zijn want mijn dochters staan op het punt om hun rijbewijs te halen en/of hebben die net gehaald en dan is het fijn als zij met de auto kunnen rijden die zij al door en door kennen.”

Autobezitter wil hulp

Geluk Op Wielen heeft als doel met praktische tips automobilisten te helpen om hun brandstofverbruik te verlagen en onnodige kosten voor onderhoud en reparatie te voorkomen. En dat komt voor veel mensen als geroepen zo blijkt uit onderzoek. Maar liefst 47% van de mannen en 42% van de vrouwen wil hun auto milieuvriendelijker gebruiken maar weet niet hoe, blijkt uit onderzoek dat Jansen liet uitvoeren door onderzoeksbureau Motivaction. En 1 op de 3 autobezitters wil meer technische kennis van hun eigen auto én beter weten hoe ze qua rijstijl het schoonste en zuinigste kunnen rijden. Verder geeft bijna driekwart van de mensen aan bandenspanning, tijdig onderhoud en rijstijl als belangrijkste items te zien om schoner en zuiniger te rijden. Maar als je dan kijkt naar de praktijk dan blijkt toch maar liefst 72% van de mensen de bandenspanning niet vaak genoeg te controleren, 60% rijdt met te zachte banden rond en 40% volgt ook nog eens het onderhoudsboekje niet op tijd.

Veel winst te behalen

Het programma is een initiatief van documentairemaker en programmamaker Gwen Jansen. Zij produceert de serie ook. Eerder maakte ze de documentaire ‘De Autovakmannen’.  Jansen: “Er is nog zoveel winst te behalen voor autobezitters qua portemonnee, milieu, rijcomfort en veiligheid onderweg als ze wat meer inzicht hebben in hun huidige auto. Daar wil ik bij helpen.

Profile & Mijngarage.nl

De serie wordt financieel mogelijk gemaakt door Mijngarage.nl en Profile. Servicegarage Profile heeft 220 vestigingen in Nederland en België en voert bandenonderhoud, auto-onderhoud en APK uit om automobilisten veilig en duurzaam de weg op te sturen. Zowel voor je eigen auto of leaseauto is Mijngarage.nl de site waar de consument bij meer dan 2.000 autobedrijven in ons land direct prijzen, met prijsgarantie, kan opvragen voor auto-onderhoud of reparatie bij garages in de buurt. Overige programmapartners zijn: Philips Automotive Lightning, Valeo, Aiways, Apollo Vredestein, RAI Aftermarket, Alcar en MPM.