Partner

15 juni 2021

Nieuws

Doe mee met 40% minder CO2

Kosteloos deelnemen aan de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie 

De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie helpt bedrijven en instellingen vooruit die zich committeren aan een CO2-reductiedoel van 40% in 5 jaar. Deelnemers starten met een globale 0-meting van de eigen CO2-voetafdruk. Met behulp van online tools, webinars en het handboek ‘CO2-neutraal ondernemen – Zo doe je dat!’ worden deelnemers vooruit geholpen om te besparen. 

Waarom deelnemen aan de Alliantie Klimaatactie? 

Er gaan veel voordelen gepaard met de belofte om 40% CO2-reductie te realiseren. Het helpt om te voldoen aan de Wet Milieubeheer voor energiebesparing. Het biedt kansen om fors en met korte terugverdientijden te besparen op energieverbruik. Het geeft concreet invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. En ten slotte onderscheiden deelnemers zich positief in de markt, en dat loont bij het duurzame inkoopgedrag van overheden, bedrijven en instellingen. 

Resultaten deelnemers 

Zo’n 70 ondernemers nemen nu al deel en namen diverse bespaarmaatregelen. Dan gaat het om laaghangend fruit zoals het installeren van LED-verlichting, het isoleren van daken en leidingen en besparingen op brandstofverbruik van bedrijfswagens. Maar het gaat ook om meer ingrijpende maatregelen zoals het installeren van zonnepanelen of het aanschaffen van elektrische vervoersmiddelen. Wil uw bedrijf of instelling ook deelnemen? Klik dan hier voor meer informatie over de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie > 

De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie is een initiatief van het Klimaatplein met VNO-NCW, het Klimaatverbond, SDG Nederland en Brabant geeft Energie als supporters.