9 mei 2022

Leisure & Cultuur

Dit zijn de 5 beste vakantiebestemmingen voor de zomer van 2022!

Op zoek naar een leuke vakantie in de zomervakantie 2022, maar weet je nog niet zo graag waar je heen wilt? Hieronder hebben wij onze top 5 bestemmingen voor je op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een leuke stedentrip of wil je heerlijk ontspannen aan het strand met een cocktail in je hand? In dit lijstje vind je voor ieder wat wils.

Turkije

Turkije is natuurlijk een bestemming die niet mag ontbreken in dit rijtje. Jaarlijks trekt dit land vele bezoekers. Mocht je graag de zon op willen zoeken dan is een vakantie Turkije de ideale bestemming voor jou! Maar ook voor de prachtige natuur, de leukste steden, de cultuur en het lekkere eten is Turkije een ideaal land als vakantiebestemming in jouw zomervakantie. Helemaal ontspannen kan je in één van de vele all inclusive hotels. Met je gezin op pad? Dan zijn er veel hotels waar de kinderen zich kunnen vermaken in een echt waterparadijs met vele glijbanen en zwembaden. Een echte cultuurfreak? Breng dan een bezoek aan de prachtige Lycische Rotsgraven.

Griekenland

Net zoals Turkije is Griekeland al jaren een populaire bestemming in de zomervakantie. Griekenland bestaat uit vele eilanden, waaronder Zakynthos, Kreta, Kos, Santorini en Corfu. Zakynthos staat natuurlijk bekend om shipwreck beach, maar ook de omgeving is hier prachtig. Ga je op vakantie met kinderen dan is Kos de perfecte bestemming voor jou. Hier zijn namelijk vele kindvriendelijke hotels en stranden te vinden. Mocht je graag de zon op willen zoeken en tot rust komen op een strand met een cocktail in je hand? Dan is Griekenland de bestemming voor jou.

Japan

Helaas gaan de Olympische Spelen in Tokyo niet meer door vanwege het coronavius. Dus mocht je een echte liefhebber van sport zijn, dan moet je volgend jaar naar Tokyo! Enkele hoogtepunten van de Japanse hoofdstad zijn de Senso-ji tempel en de Koishikawa Korakuen tuin. Ook kun je bijvoorbeeld karten in het midden van het centrum of je kan een echte sumo-wedstrijd meemaken. 

Italië

Italië is in de zomervakantie altijd al een populaire bestemming, maar de meeste mensen gaan bijvoorbeeld naar het Gardameer. Maar ook Sardinië, Sicilië en Apulië zijn de moeite waard. Op het eiland Sardinië vind je prachtige stranden en een schitterend berggebied met knusse dorpjes en een ruige natuur. Een ander Italiaans eiland dat ook hoort bij de top 10 bestemmingen in de zomervakantie 2020 is Sicilië. Hier vind je ruïnes uit de Griekse en Romeinse tijd. De belangrijkste attractie van dit eiland is natuurlijk de vulkaan Etna. Als laatste streek in Italië is Apulië. Dit is een streek die nog niet zo toeristisch is als de rest van Italië. In Apulië vind je echte authentieke Italiaanse huisjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Cyprus

Ben je op zoek naar een echte zonvakantie? Dan ben je bij Cyprus aan het goede adres. In Cyprus schijnt er jaarlijks namelijk maar liefst 340 dagen zon! Er zijn hier talloze stranden waar je heerlijk tot rust kan komen. Ook voor culturele uitstapjes ben je bij Cyprus aan het goede adres. In Kato Paphos vind je bijvoorbeeld het Romeinse Odeon, een deels gereconstrueerde muziektheater. Ben je sportief ingesteld dan zijn er talloze watersport mogelijkheden op Cyprus.  Zo kan je hier bijvoorbeeld jetskiën, windsurfen, kitesurfen en parasailen. Cyprus kent een bijzondere keuken, je vindt hier zowel Turks als Grieks eten en vaak wordt dit ook nog gecombineerd.

Wil je nog 5 andere vakantiebestemmingen zien die ook zeker weten benoemen waardig zijn? Klik dan hier.