21 juli 2023

Innovatie & DuurzaamheidTech, Ict & Smart

Digitale transformatie versnellen? Salt Security en Enable U waken over de API Security -en strategie

Salt Security, een toonaangevend platform voor API Security, en Enable U, dé integratiespecialist, hebben samenwerking aangekondigd voor het leveren van uitgebreide API-beveiligings- en integratieoplossingen. Met meer dan twee decennia aan gecombineerde ervaring brengen Salt Security en Enable U, een schat aan kennis in hun partnerschap.

API Security, een nieuw fenomeen?
API Security, een snel ontwikkelend vakgebied, heeft de afgelopen jaren aanzienlijk aan belang gewonnen. Om deze trend te erkennen, werd in 2021 een nieuwe categorie in het leven geroepen door onderzoeksbureau Gartner. 'API Security Tooling' wordt nu als een op zichzelf staande technologie beoordeeld, los van API-gateways of beveiligings add-ons. Deze verschuiving benadrukt de groeiende behoefte om API's te beschermen tegen specifieke aanvallen, aangezien ze toegangspoorten vormen tot grote hoeveelheden gevoelige gegevens. 

Slecht beheerde of ongedocumenteerde API’s zijn kwetsbare doelwitten, met mogelijke gevolgen zoals ‘Data exfiltration’ en ‘Account takeover’. De gevolgen van een datalek kunnen schadelijk zijn en waardevolle klantinformatie blootleggen. Het kwartaalrapport van Salt Labs onthult een verbluffende toename van 400% in aanvallen, waarbij 94% van de bedrijven te maken heeft gehad met beveiligingsuitdagingen of inbreuken. Terwijl hackers zwakke plekken zoeken, identificeert Salt Security nauwgezet kwetsbaarheden om de beveiligingspositie van organisaties te versterken. De geconsolideerde informatie wordt vervolgens geprioriteerd en aan ontwikkelaars verstrekt, waardoor ze hun systemen kunnen versterken.

“Digitale Transformatie is een gegeven en de API-first strategie die daarbij hoort zorgt voor veel nieuwe security uitdagingen. API infrastructuren zijn complex en Salt Security is als geen ander in staat, dankzij geavanceerde technologie, deze omgevingen veilig en betrouwbaar te houden," aldus Sunil Dutt, Director - Channel Sales & Distribution EMEA & APAC, Salt Security.

Win-Win
De samenwerking tussen Salt Security en Enable U zal organisaties in verschillende sectoren ten goede komen door verbeterde oplossingen binnen hun portfolio aan te bieden. Bovendien kunnen klanten van Salt Security die begeleiding zoeken bij het vormgeven van hun API- en integratiestrategieën terecht bij Enable U voor deskundige ondersteuning. Belangrijke ministeries, verzekeringsmaatschappijen, banken, telecomaanbieders en talloze andere organisaties zullen profiteren van deze samenwerking. Met het oog op de toekomst zijn er diverse mogelijkheden voor verdere uitbreiding en toepassing van hun gezamenlijke diensten. Meer informatie is te lezen op: www.enable-u.nl/technologieen/het-salt-security-platform/ 

“Door de steeds sneller toenemende Digitale Transformatie worden complexe API infrastructuren meer en meer gezien als een ingang naar business systemen van organisaties en hun partners. Met de oplossingen van Salt Security zijn onze klanten verzekerd van een zo veilig mogelijke API Infrastructuur omdat afwijkende patronen in het gebruik en verkeer snel opgemerkt worden zodat er maatregelen genomen kunnen worden om misbruik te voorkomen,” aldus Jascha Gregorowitsch, CTO, Enable U.