Ga terug

21 november 2019

Nieuws

Digitaal je rijbewijs vernieuwen kan nu ook met met Iphones

Sinds een jaar kun je in Eindhoven digitaal je rijbewijs vernieuwen met hulp van een smartphone. Tot nu toe kon dat alleen met Android-toestellen, maar voortaan kan het ook met iPhones (model 7 en nieuwer). Het grote voordeel van digitaal verlengen is: dat de aanvrager het op elk gewenst moment thuis kan doen. Daarnaast hoeven inwoners die het rijbewijs online aanvragen maar één keer, in plaats van twee, naar de gemeente; alleen om het rijbewijs op te halen.

Om de aanvraag digitaal te kunnen doen, moet de aanvrager de DigiD-app gebruiken. En in die app moet de aanvrager de ID-check voltooid hebben. Die check kan alleen gedaan worden met een toestel met een NFC-chip erin. Dit was al mogelijk voor Android-telefoons en nu ook voor iPhones (model 7 en nieuwer). De digitale manier van aanvragen is momenteel beschikbaar voor inwoners die al een rijbewijs hebben. Van deze mensen zijn de gegevens bekend bij de RDW. Voor de aanvraag van een eerste rijbewijs moet de aanvrager nog wel naar de gemeente. Het online vernieuwen van het rijbewijs is een landelijke proef. Eindhoven heeft van de deelnemende gemeenten tot nu toe de meeste aanvragen.

Efficiënte dienstverlening

De gemeente Eindhoven wil graag efficiënte dienstverlening bieden die aansluit op de behoefte van de inwoners. Wie zijn rijbewijs toch liever aan de balie verlengt, is op afspraak welkom op het Inwonersplein. Ophalen van een nieuw rijbewijs kan altijd zonder afspraak tijdens de openingstijden van het Inwonersplein.

Gerelateerd