Partner

14 juni 2023

ZeelandLeisure & Cultuur

De plannen van Creative City Boost komen tot leven

Afgelopen maanden hebben cultuurprofessionals en ondernemers de koppen bij elkaar gestoken om nieuwe plannen te bedenken die hun binnenstad nog aantrekkelijker kunnen maken. Nu is het eindelijk zover; de ideeën die voortkomen uit het project Creative City Boost komen tot leven. Komende periode is er dan ook veel te zien, doen en beleven in de Zeeuwse binnensteden.

Voor ieder wat in de binnenstad
Een prikkelend festival, een tweedaags evenement met culinaire en culturele activiteiten, de onthulling van een lichtkunstwerk, een rituele wandeling met ladder, een street art festival met oefenwand voor graffiti artiesten, tijdelijke paviljoens in de stationshal, kunstwerken en verborgen verhalen, audioroutes, verhalenkoffers en ga zo maar door. Deze zomer ontbreekt het niet aan activiteiten en evenementen in de Zeeuwse binnensteden. Bekijk de agenda en alle plannen op www.creativecityboostzeeland.nl.

Creatieve boost voor Zeeuwse binnensteden
Zeeuwse binnensteden levendiger en toekomstbestendiger maken door verrassende samenwerkingen tussen cultuurprofessionals en ondernemers. Dat is in het kort het uitgangspunt van Creative City Boost Zeeland. Provincie Zeeland en CBK Zeeland zijn de samenwerkende partners in dit project. Vijf steden doen mee: Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Hulst. In elke stad werken cultuurprofessionals en middenstanders samen aan vernieuwende activiteiten en producten in de stad. Daarnaast werken jonge creatieven (het talentteam) onder begeleiding van CBK Zeeland aan evenementen. Het project loopt na de zomer af.

Over REACT-EU
Onder de noemer REACT-EU stelt de Europese Unie extra middelen beschikbaar voor een versneld economisch herstel van regio’s na de coronacrisis. Creative City Boost is een van de dertien Zeeuwse projecten die mogelijk gemaakt worden vanuit dit programma. Het project ontvangt € 625.000 van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Rijk; de Provincie betaalt de andere helft (inclusief cofinanciering CBK).

Lees het artikel op: De plannen van Creative City Boost komen tot leven | Provincie Zeeland