14 september 2022

De nieuwste generatie glasvezel voor gemeente Altena!

DELTA Netwerk breidt de glasvezelcampagne in de gemeente Altena uit. Deze week start ook een glasvezelcampagne in de kernen Andel, Eethen, Genderen, veen en Wijk en Aalburg. Als 20% van de inwoners uit deze kernen ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 7 december 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Melden inwoners zich vóór 7 december 2022 aan, dan besparen zij zich ook €650.- aansluitkosten.

Eerder werd er in gemeente Altena al een glasvezelcampagne gestart voor de kernen Giessen, Rijswijk, Sleeuwijk en Woudrichem. In deze kernen kan men zich nog aanmelden tot 28 september 2022.

Projectleider Diederik van Dam over glasvezel

“Tegenwoordig is goed en snel internet een basisbehoefte. We doen inmiddels zoveel via internet: thuiswerken, leren, streamen, interactief tv kijken, gamen en zorg op afstand. We zien daarbij ook dat inwoners meer keuzevrijheid willen naast de bestaande netwerken. Daarom ben ik blij dat we nu ook de inwoners van Giessen, Rijswijk, Sleeuwijk en Woudrichem de mogelijkheid kunnen bieden om zich aan te melden voor het netwerk van de toekomst. Al eerder waren wij in Almkerk , Andel en Meeuwen helaas waren er toen onvoldoende aanmeldingen voor Andel. Gezien de ontwikkelingen en positieve geluiden uit het gebied denk wij dat hier nu wel voldoende animo is, zodat ook Andel klaar is voor de toekomst,” zegt projectleider Diederik van Dam van DELTA Netwerk.

Informatieavonden
Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over de voordelen van glasvezel, het aanbod en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Deze vinden plaats op:
- Maandag 3 oktober bij Dorpshuis Genderen, Rondedans 10 in Genderen • Donderdag 6 oktober bij 't Buitenhoff Zalen & Party Centrum, Buitenlaan 1 in Andel
- Dinsdag 11 oktober bij Proeflokaal Den Dijk, Maasdijk 113 in Wijk en Aalburg
- Donderdag 13 oktober bij Stichting Dorpshuis Veen, Groeneweg 2 in Veen
Vanaf 19.00 uur ben je welkom en om 19.30 uur start de presentatie waarbij je alle gelegenheid krijgt tot het stellen van vragen. Op onze website deltanetwerk.nl vind je hierover alle informatie.

Ook is er een online informatieavond op dinsdag 1 november, om 19.30 uur. Deze kan iedereen eenvoudig bijwonen vanaf een computer, tablet of telefoon. Aanmelden voor de online informatieavond kan via deltanetwerk.nl; voor de informatieavonden op locatie is dit niet nodig.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners van gemeente Altena die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd middels een brief. Via deltanetwerk.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Wie is DELTA Netwerk?
DELTA Netwerk is onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al meer dan één miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA. En daar komen iedere maand nog zo’n 30.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet. Kijk voor meer informatie op deltanetwerk.nl.