20 september 2022

Tech, Ict & SmartTransport & Logistiek

De Bondt BV kiest voor Vanderlande’s FASTPICK om wereldwijde groei te ondersteunen.

Vanderlande heeft een hoog geautomatiseerde FASTPICK goods-to-person (GtP)-oplossing geleverd aan De Bondt B.V., een internationaal opererende groothandel in fournituren, garens en handwerkartikelen. Het systeem, dat gebruikmaakt van innovatieve ADAPTO-shuttle-technologie, is geïnstalleerd in het huidige magazijn in Tynaarlo en is volledig in gebruik genomen.

Het familiebedrijf, bekend van het eigen garenmerk ‘Scheepjes', levert aan retailers en resellers in meer dan 70 landen wereldwijd en kent een sterke groei. Om deze sterke groei voort te zetten heeft de onderneming gekozen voor een flexibele en schaalbare oplossing die het verzamelen en verpakken van orders efficiënter maakt en de kans op fouten verkleint. Met FASTPICK is De Bondt B.V. klaar voor de toekomst. Een aanzienlijk deel van het magazijn van De Bondt B.V. wordt geautomatiseerd met behulp van ADAPTO, Vanderlande’s AS/RS (automated storage and retrieval) shuttlesysteem. Het systeem brengt orders in een vaste volgorde naar de ergonomische verzamelstations. ADAPTO biedt De Bondt B.V. een opslagdichtheid van meer dan 20.000 locaties, waarbij in piekperiodes tot 1.200 artikelen per uur kunnen worden verzameld.

Het verpakkingsproces wordt geautomatiseerd met een dozenopzetmachine, automatische toevoeging van paklijsten, een dozensluitmachine en labelapplicators. Zo kunnen operators orders rechtstreeks in de doos verzamelen en wordt elk artikel in één handeling verwerkt. Bovendien wordt het verzendvolume hierdoor geminimaliseerd en is extra vulmiddel nauwelijks nog nodig.

“Met FASTPICK optimaliseren we de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze klanten. Zo kunnen we orders sneller en completer leveren met minder verpakkingsmateriaal", vertelt Job de Bondt, Managing Director van De Bondt B.V. “Met deze investering zijn we meer dan klaar voor de toekomst!”

Terry Verkuijlen, Vanderlande’s Vice President Warehouse Solutions, voegt daaraan toe: “We zijn trots om samen te werken met een van de grootste spelers in deze sector en onze innovatieve FASTPICK-oplossing geleverd te hebben. We zijn ervan overtuigd dat deze De Bondt B.V. niet alleen helpt om haar marktleidende positie vast te houden, maar ook om haar klanten de hoge servicegraad te bieden die zij inmiddels van de onderneming verwachten. Onze FASTPICK-oplossing voorziet perfect in de behoeften van De Bondt B.V. en zorgt ervoor dat de onderneming nu echt voorbereid is op de toekomst.”