21 maart 2022

Leisure & Cultuur

Daverende ouverture van het Jubileumjaar

Het Jubileumjaar Steenbergen 2022 is officieel van start gegaan met ‘Verenigd en Vereeuwigd’. In een volle zaal van ’t Cromwiel in Steenbergen werd op zaterdagavond 19 maart een muzikale tijdreis gemaakt door de geschiedenis van 750-jaar Steenbergen en 25 jaar één gemeente. Een meer dan geslaagde opmaat voor een jaar vol feest en verbinding.

Zaterdagavond zorgde Volharding Steenbergen met verschillende gastmuzikanten- en artiesten uit alle kernen voor een daverende ouverture van het Jubileumjaar. Het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar met volle teugen van het uitgebreide programma met muziek, dans, historische beelden en de verhalen van de Stadsherauten over de rijke historie van Steenbergen, gebaseerd op het grote Jubileumboek. ‘Verenigd & Vereeuwigd’ werd ook live uitgezonden via de SLOS.

Jubileumlied

Burgemeester Ruud van den Belt heette iedereen bij aanvang van harte welkom. ,,Onder het motto ‘Samen maken we geschiedenis’ feliciteer ik u allemaal van harte met ons jubileumjaar én verklaar ik het Jubileumjaar hierbij officieel voor geopend. Doe mee, vier mee, feest mee, geniet en ben trots op alles wat we hier hebben!” Dat was niet aan dovemans oren gericht, zo bleek al meteen uit de reacties op het openingsspektakel, waarbij ook het speciale Jubileumlied in première ging.

Winnaar vlagontwerpwedstrijd

Ook werd de winnaar van de vlagontwerpwedstrijd bekend gemaakt. Een jury uit alle kernen koos voor het ontwerp van Niek Perdaems uit Nieuw-Vossemeer, die in deze evenementenvlag  alle kernen op een kleurrijke manier heeft verwerkt. De vlag is voor € 14,- verkrijgbaar bij de VVV in Steenbergen. De vlag zal dit jubileumjaar, maar zeker ook daarna, wapperen in de hele gemeente.

‘Verenigd en Vereeuwigd’ was de aftrap van het Jubileumjaar 2022. Tot en met eind van het jaar staan er nog talloze activiteiten op het programma, voor iedereen, in alle kernen. Bekijk het programma op www.steenbergen2022.nl en vier het mee. Samen maken we geschiedenis!