2 juni 2022

Tech, Ict & Smart

Dag van de Techniek | Zaterdag 18 juni 2022

30 bedrijven geven een kijkje in de keuken op 18 juni voor de Dag van de Techniek. Deze dag is speciaal ontwikkeld voor jongeren die nieuwsgierig zijn naar techniek en/of zich oriënteren op een studierichting. Platform Techniek de Langstraat organiseert dit terugkerend evenement samen met technische bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio.

Het doel van deze dag is om jongeren te inspireren en te laten zien dat techniek overal is. Het is veel meer dan het in elkaar zetten van ingewikkelde machines. Het zit ook in gebouwen, auto’s, bruggen, zelfs in ziekenhuizen en pretparken. Tijdens de Dag van de Techniek kunnen jongeren op een leuke manier de techniek ontdekken. Bijvoorbeeld het pizzadeeg dat kant-en-klaar in de supermarkt ligt. Verschillende bedrijven uit de regio laten hun expertise zien. Ook onderwijsinstellingen zoals het Koning Willem 1 College en SG de Overlaat zijn aanwezig op dit evenement. Zo maken jongeren niet alleen kennis met techniek, maar ook met toekomstige technische studierichtingen.

Dag van de Techniek 2022
  • Wanneer: zaterdag 18 juni 2022

  • Tijd: 10.00 uur tot 15.00 uur

  • Locatie: Breman, Marconilaan 4 in Drunen

  • Kosten: gratis toegang

Hoe ziet deze dag eruit?

De toegang voor de Dag van de Techniek is gratis en het is niet nodig om vooraf aan te melden. Dat betekent dat er vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur een vrije inloop is bij Breman Zuid in Drunen. De deelnemende bedrijven staan verspreid over twee hallen. Er wordt een leuke looproute gecreëerd, zodat de zintuigen optimaal geprikkeld worden en jongeren zelf de techniek kunnen ervaren. Ook is er gelegenheid om een hapje en drankje te nuttigen, tegen betaling, op het foodplein.

De Dag van de Techniek 2022 wordt groter dan ooit, dat wil je echt niet missen