CWB geeft eerste dreigingsrapport uit

Iets meer dan een jaar na de start van het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) is de stichting erin geslaagd om een dreigingsbeeld uit te geven voor de hightech- en maakindustrie. Het is voor het eerst dat een dergelijk dreigingsrapport voor deze sector beschikbaar is. Het geeft antwoord op de vragen wat de belangrijkste bedreigingen zijn voor de hightech- en maakindustrie en wat de belangrijkste acties zijn die elke onderneming in de branche kan nemen om de cyberweerbaarheid te verbeteren.

Aan het rapport, in opdracht van het CWB gemaakt door haar partner FalconForce, is een half jaar gewerkt. Behalve bureau-onderzoek en interviews, hebben enkele participanten en partijen zoals het Digitaal Trust Center en de politie medewerking verleend om een zo compleet mogelijk beeld te scheppen.

Met het Cyber Dreigingslandschap verwacht het CWB volop gesprekstof aan te leveren over cyberveiligheid van ondernemers. Met name in het midden- en kleinbedrijf laat deze nog te wensen over. Volgens het rapport zijn de grootste beperkende factoren prioriteit, budget en middelen. Door dit bespreekbaar te maken en aan te sturen op actie, zou de cyberweerbaarheid van bedrijven in zowel de Brainportregio als de rest van Nederland moeten verbeteren.

Wie een exemplaar van het Cyber Dreigingslandschap 2020 wil ontvangen, kan deze aanvragen via de contactpagina op https://cwbrainport.nl/contact/. Het is de bedoeling dat het CWB elk jaar een sectoraal dreigingsbeeld uitgeeft.