17 januari 2023

HRM

CSU voor het tiende jaar op rij verkozen tot Top Employer

 CSU staat als werkgever al jaren aan de top. Het Top Employer-certificaat, dat het Udense familiebedrijf vandaag voor de tiende keer op rij ontvangt, bewijst dat nog maar eens. “Voor het HR-beleid van CSU is deze toetsing al jarenlang heel belangrijk”, zegt John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur van CSU. “We zijn enorm trots op al onze medewerkers. Samen hebben we opnieuw het certificaat verdiend en we zien de toewijzing als een bewijs dat onze HR-aanpak werkt.”

Om het certificaat te ontvangen moeten bedrijven blijven vernieuwen in hun HR-beleid. Afgelopen jaar voerde CSU onder meer verbeteringen door op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Sollicitaties worden beter gemonitord en de processnelheid ging omhoog. Dat gaf voordeel voor zowel sollicitanten als CSU. Van Hoof: “Voor sollicitanten was er veel sneller duidelijkheid en we genereerden sneller instroom van nieuwe medewerkers. Dat is voor het bedrijf weer bijzonder prettig.”

Tien jaar innoveren
De wens om elk jaar het certificaat te behalen jaagt innovatie aan, aldus Van Hoof. “Het is elke keer goed dat er iemand van buiten kritisch naar je bedrijfsvoering kijkt.” Toen CSU erachter kwam dat veel medewerkers niet aanvullend verzekerd waren, besloot het bedrijf bijvoorbeeld extra fysio aan te bieden. En omdat veel collega’s Nederlands niet als moedertaal hebben of laaggeletterd zijn, introduceerde de HR-afdeling ‘visuele contracten’ die veel duidelijker zijn voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Ook maakten budgetcoaches hun intrede voor medewerkers die hun financiën op orde willen krijgen, biedt CSU al enkele jaren preventief psychologische hulp aan en is er een uitgebreid intern scholingsprogramma. Van Hoof: “Allemaal voorbeelden van zaken die de afgelopen jaren, mede door de wens om onszelf altijd te verbeteren, tot stand gekomen zijn.” 

Medewerkerstevredenheid
De certificering helpt CSU bij het nastreven van wat uiteindelijk het doel is: een zo hoog mogelijke medewerkerstevredenheid. “We willen dat onze mensen ons minimaal een acht geven”, zegt Van Hoof. “We moeten zorgen dat iedereen zich welkom voelt, het prettig werken is bij CSU en dat er kansen zijn op doorgroei en op ontwikkeling. Als je medewerkers een leuke baan biedt en ze tevreden zijn, leveren ze goed werk. Dat zorgt voor een betere klanttevredenheid en positieve geluiden over je bedrijf en uiteindelijk voor instroom van medewerkers. Daar wil ik de komende tijd aan werken en daar gaat het gecertificeerd blijven zeker bij helpen. Dus op naar de volgende tien jaar!”

Het Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van bijzonder goed werkgeverschap en het toetst bedrijven onder meer op loopbaanontwikkeling, bedrijfscultuur, medewerkerswelzijn, onboarding en andere HR-thema's