Ga terug

1 december 2021

HRM

CEO GrassGreener Europe zet zich in voor integriteit in recruitment

Eli Barenholz, CEO van GrassGreener Europe, heeft de Recruiter Code ondertekend. Dit gebeurde tijdens het Recruitment Leaders Network Event op donderdag 25 november 2021. De Recruiter Code is opgesteld door vakgenoten om bekwaam en integer recruitment te bevorderen, met een professioneel referentiekader voor de branche. Het ondertekenen is een logische stap voor Barenholz, die zich hier al jaren inzet voor kwaliteit en eerlijkheid in recruitment.

Een belangrijke stap
Recruiters staan lang niet altijd bekend als integer - vaak omdat ze hun eigen belangen behartigen, en niet die van de klant. Door bijvoorbeeld vooral te focussen op het werven van kandidaten in plaats van het selecteren van de ideale persoon voor de functie. “Dat zorgt in de praktijk voor verkeerde beslissingen die verkeerd uitpakken voor bedrijven”, zegt Barenholz. “Kandidaten die binnen een jaar weer vertrokken zijn, of die door een verkeerde match in persoonlijkheid de bedrijfscultuur schaden. Recruiters moeten werken vanuit praktische richtlijnen en ethische principes waarbij het belang van de klant voorop staat. De Recruiter Code is een belangrijk hulpmiddel om de branche daarbij te helpen. Dit initiatief steun ik dan ook van harte.”

Meer weten over de trends en marktontwikkelingen rondom werving & selectie? Eli Barenholz, CEO bij GrassGreener Europe, gaat graag met u in gesprek. Neem contact op met grassgreener@clarity.pr om een afspraak te maken.