28 maart 2022

Tech, Ict & SmartTraining & Opleiding

Censor is Impactmaker van het kwartaal Tilburg

Censor is uitgeroepen tot eerste Impactmaker van het kwartaal 2022. Want, als je bedrijven kunt helpen aan het verkorten van de doorlooptijd van een proces met 80 tot 90%, heeft dat een enorme impact. En nee, het is geen trucje. Centraal staat denken in tijd. Dit doet Censor met de filosofie van QRM wat staat voor Quick Response Manufacturing. Niet alleen maakbedrijven profiteren van de werkwijze, ook zakelijke dienstverleners zijn erbij gebaat. Daarnaast is Censor partner in het Extented Master Programme van Tilburg University waardoor studenten tijdens hun master ervaring kunnen opdoen in de praktijk.

 Wethouder Bas van der Pol (economie) reikte als erkenning een miniatuur social sofa uit tijdens het bezoek op 25 maart jl. Zijn reactie: “Censor laat zien dat slimme services, maakeconomie, logistiek en ook onze stedelijke bedrijvigheid en horeca elkaar versterken. De doorlooptijd verkorting die zij in de praktijk realiseren is zeer indrukwekkend en illustreert ook wat intensieve samenwerking tussen bedrijven kan opleveren. Het feit dat Censor talent uit de stad betrekt in de bedrijfsvoering en daarmee kansen biedt voor nieuwe generaties is ook van grote waarde voor onze stad. Deze werkwijze lijkt vanzelfsprekend, maar dit in de praktijk waarmaken is complex. Censor laat daarmee zien waar we als stad goed in willen zijn en hoe bedrijven en organisaties samen verder komen en concurrerend kunnen opereren in de huidige arbeidsmarkt. Dat is impact maken voor de stad en daarom is Censor terecht ook de eerste Impactmaker van 2022."

Werk effectiever, niet harder
“Onder invloed van internet zijn orders kleiner geworden, is er meer maatwerk en verwacht de afnemer het sneller in huis te hebben. Tijd wordt hierdoor een steeds belangrijkere succesfactor”, legt Etienne Timmermans, eigenaar van Censor, uit. “Met QRM ga je denken in tijd en werk je effectiever zonder dat je harder hoeft te werken. Omdat je de klantvraag centraal bij je vakmensen neerlegt ontstaat er naast meer snelheid ook meer betrokkenheid, eigenaarschap en verantwoordelijkheid bij je medewerkers. Wat weer zorgt voor meer rust, voldoening en plezier van je werk.” Mede-eigenaar Paul van Loon vult aan: “Geef mensen die voor je werken nu eens de kans om invloed te pakken. Organiseer je zo, dat je die expertise optimaal kunt benutten. Heb het lef en het vertrouwen dat verandering je bedrijf béter kan maken.”

Groter geheel
Zo’n anderhalf jaar geleden verhuisde Censor van een statige villa aan het Wilhelminapark naar het hippe Plan-t in de Spoorzone. Waarom eigenlijk? Paul: “Dat heeft alles te maken met dynamiek, onderdeel zijn van een groter geheel met andere bedrijven. Ik geloof heel sterk dat als je zo’n stap maakt, er ook weer nieuwe dingen kunnen ontstaan. Als een soort serendipity. Ook voor opdrachten zoeken we elkaar op. Eind vorig jaar werkten we samen met Scheepens en Full Frame aan een klus voor de Tilburgse horeca. Die samenwerking hebben we dus volledig binnen de muren van dit pand voor elkaar gekregen, voor de stad.”

Impactmaker van het kwartaal is een initiatief van de gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap en past binnen het kwartaalthema op makeitintilburg.com, in dit geval ‘Creative Minds’. Impactmakers zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.

Fotobijschrift: Bas van der Pol overhandigt een social sofa aan het team van Censor.

Het complete interview met Censor lees je vanaf 31 maart op makeitintilburg.com/ondernemersverhalen.