2 februari 2024

Tech, Ict & Smart

Bruto Brabants Product de podcast

‘Van grote internationale bedrijven tot startups. En van de high tech maakindustrie tot een slimme landbouw- en voedselketen. De Brabantse economie is uniek’. Zo start de aankondiging voor de podcast Bruto Brabants Product op www.toekomstbehendigbrabant.nl. Dat is een site van de Provincie Brabant waarin de lezer op de hoogte gehouden wordt van de economische ontwikkelingen in Brabant. Gedeputeerde Martijn van Gruijthuisen gaat in de podcast samen met host Marc Meeuwis in gesprek over de Brabantse economie.

“Wat ik met de podcast wil bereiken?”, vraagt Van Gruijthuisen. “Het eerste dat in me opkomt is inspiratie. Het maken van een podcast is een uitstekende manier om inspiratie op te doen én om inspiratie te delen. Door telkens een ander thema bespreekbaar te maken en steeds een andere gast aan de keukentafel te ontvangen, leer ik de meest verrassende dingen over Brabant. Daarmee laten we direct zien dat de Brabantse economie uniek is. Onze gasten komen letterlijk uit alle hoeken van Brabant, van Bergen op Zoom tot Veghel. Al pratend zoomen we in op de kansen en uitdagingen voor de toekomst.”

Brabantse gezelligheid
‘Dit doen zij uiteraard met een vleugje Brabantse gezelligheid. Want de sterkste economie van Nederland zijn is serieus business, maar het moet wel leuk blijven’, zo vervolgt de aankondiging. En juist voor het vleugje Brabantse gezelligheid werd Marc Meeuwis, directeur van Tilburg Marketing, muzikant en inderdaad, de broer van, ingevlogen. Meeuwis en Van Gruijthuijsen kennen elkaar al heel lang en bedachten samen de podcast. “We hebben gezocht naar een manier waarop we het verhaal van de Brabantse economie wat genuanceerder kunnen vertellen”, legt Meeuwis uit.

“Dus niet alleen gezelligheid, óók inhoud, het liefst over de gehele breedte. Hoe kunnen we de typische Brabantse gezelligheid verbinden aan een thema als economie? Aan de keukentafel dus. De podcast is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in de Brabantse economie. In mijn beleving groeit de provincie met elke nieuwe aflevering die we maken. Daar worden we heel enthousiast van. De energie is hoog en dat hoor je terug in de podcast.”

“Precies,” vult Van Gruijthuijsen aan, “ik ervaar steeds weer dat mensen heel graag over hun werk vertellen. Of dit nu gaat over economie, kennisontwikkeling of arbeidsmarkt, het maakt niet uit. Alle verhalen inspireren me enorm en het helpt me bij het maken van beleid. Ik heb echt de leukste portefeuille binnen de Provincie. En dat deel ik graag met de luisteraars. Ga er maar eens lekker voor zitten.”

Van de podcast Bruto Brabants Product zijn nu zeven afleveringen gemaakt. Om de twee weken gaat een aflevering live. Omdat de podcast met zoveel enthousiasme is ontvangen, is er intussen een nieuwe serie van zeven afleveringen in de maak. De podcast is te beluisteren via alle podcastplatforms die er beschikbaar zijn, waaronder Spotify.