Ga terug

17 april 2020

Food (agri)Leisure & Cultuur

Brownies & Downies opent filiaal op campus TU Eindhoven

Brownies & Downies opent deze zomer een filiaal op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Het gaat om een verkooppunt waarbij het assortiment van de lunchformule in ‘grab & go’-variant verkrijgbaar is.

Het Eindhovense filiaal wordt de eerste Brownies & Downies-vestiging op een onderwijslocatie. “Ik ben ontzettend trots op deze samenwerking tussen de Technische Universiteit van Eindhoven, Appèl Catering en Brownies&downies”, aldus Philip Christiaans, formule manager bij de horecaketen. Volgens Christiaans kreeg de keten regelmatig verzoeken vanuit het bedrijfsleven of onderwijs om op locatie een filiaal te openen. “De onderwijsmarkt hebben we uitgebreid onderzocht waarna we tot de conclusie kwamen dat ons bijzondere concept een interessante aanvulling zou zijn.” Voor de benodigde specifieke kennis sloeg de formule de handen ineen met Appèl Catering.

Op dit moment zijn alle 53 vestigingen van Brownies & Downies gesloten wegens het coronavirus. “Maar toch willen we dit nieuws vol enthousiasme aankondigen, want juist in deze tijd kan iedereen wel wat positief nieuws gebruiken”, stelt de formule manager. “Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat onze vestigingen deze crisis overleven en uiteindelijk sterker terugkomen."

De lunchformule wil de komende jaren doorgroeien naar 75 vestigingen in Nederland. Daarnaast onderzoekt het bedrijf mogelijkheden in andere markten. “De komende periode gaan we deze opties rustig onderzoeken, met als uiteindelijk doel nog meer bijzondere medewerkers van een werkplek te kunnen voorzien.”

Wat in 2010 begon als een lunchroom in het Brabantse Veghel, groeide uit tot een serieuze horecaketen. Oprichter Thijs Swinkels en brandmanager Sander Leesberg vertelden op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht over de groei en rebranding van het merk. RetailTrends deed verslag.

Bron: https://retailtrends.nl/

Gerelateerd