10 maart 2022

Lifestyle

Bredase start-ups vinden thuisbasis bij B’WISE Incubator

Woensdag 9 maart openden wethouder economie Boaz Adank en directeur van REWIN, Stephanie ter Borg, de B’WISE Incubator. Deze hotspot biedt regionale start-ups, die werken aan een schaalbaar en innovatief businessmodel, de ruimte en ondersteuning om uit te groeien tot de  start-ups van de toekomst. B’WISE wordt  met enthousiasme ontvangen door de doelgroep, al 16 van de 18 Office Units zijn inmiddels verhuurd.

Wethouder Economische zaken, Boaz Adank: “B’WISE Incubator is een echte aanwinst voor Breda en de regio. Het sluit ook perfect aan bij onze ambitie om de internationale hotspot op het gebied van Toegepaste Technologie & Creativiteit te worden. Deze incubator biedt de ruimte aan start-ups om elkaar te ontmoeten en kruisbestuiving te laten plaatsvinden. En het allermooiste van alles; B’WISE begeleidt hen ook in het ‘ondernemer zijn’. Een topformule in de weg naar succes, als je het mij vraagt.”

Voor ieder wat wils
B’WISE Incubator bestaat uit 18 Office units verdeeld over een verdieping van duizend vierkante meter en bevindt zich aan de Claudius Prinsenlaan 12 in Breda. Start-ups kunnen kiezen uit verschillende opties, van laagdrempelige flexplekken, fixed-plekken tot eigen kantoorunits. Start-ups kunnen kiezen voor de optie die het best bij hen past. In de incubator vind je ook het ‘Venture Café’. De centrale plek voor ontmoeting, inspiratie en evenementen voor start-ups in Breda en de regio.

Stephanie ter Borg, directeur van REWIN: “Naast de begeleiding door middel van intensieve coaching en ondernemerschapsprogramma’s, toeleiding naar financiering, en het bouwen van een hechte community is nu ook de 4de pijler van het B’WISE start-up programma gerealiseerd; namelijk een fysieke vestigingsplek in de vorm van B’WISE Incubator. Vanuit de basis in Breda kunnen we met B’WISE in heel West-Brabant actief start-ups ondersteunen en daarmee een impuls geven aan een innovatievere regionale economie.”

Partners
B’WISE Incubator is een initiatief van REWIN West-Brabant en de Gemeente Breda. Het B’WISE programma heeft daarnaast partnerships met  Avans Hogeschool, Breda University of Applied Sciences, Braventure en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij). Zij werken ieder vanuit hun eigen expertise samen aan de incubator en willen op die manier een goed ondernemersklimaat creëren en de slagingskans van start-ups vergroten. Daarnaast is er een aantal private partijen die zich aan B’WISE verbindt.