21 november 2019

Bredase binnenstad krijgt pop-up fietsenstalling in de weekenden

Vanaf het weekend van 22 november wordt het nog een stukje makkelijker voor het uitgaanspubliek in Breda om fietsen te parkeren op een plek waar het ook echt is toegestaan.

Naast de bemande stalling aan de Kraanstraat is er dan ook de mogelijkheid om je fiets te parkeren bij de nieuwe pop-up fietsenstalling aan de Nieuwe Prinsenkade. Die komt ter hoogte van de taxistandplaatsen. De pop-up-fietsenstalling is er speciaal voor de vrijdag- en zaterdagavonden.

Een stukje veiliger

De pop-up-fietsenstalling is er speciaal voor de drukste avonden in het weekend. Op die dagen ontstaan vooral ter hoogte van de Hoge brug steeds vaker gevaarlijke situaties omdat grote aantallen foutgeparkeerde fietsen het voor hulpdiensten bijna onmogelijk maken om doorgang te vinden. Met de pop up-fietsenstalling creëren we een plek waar iedereen zijn fiets op een speciaal daarvoor bestemde plek kan parkeren. Juist op de avonden waar er het meest behoefte aan is. Door 3 minuutjes verder te lopen, neemt de veiligheid toe en dat is in ieders belang. De komende periode wordt het uitgaanspubliek door de aanwezige gastheren en Boa’s in de stad geïnformeerd en gewezen op de nieuwe fietsenstalling.

Gerelateerd