7 februari 2022

Leisure & Cultuur

BREDA KRIJGT TWEEDAAGS KANONNEN VAN ORANJE KONINGSFESTIVAL

Koningsnacht en Koningsdag vier je dit jaar bij Breepark

Ruim twee jaar houdt het Coronabeleid de Nederlandse festivalmarkt in haar greep. De behoefte aan feestjes en festivals is hoog, zeker met het zicht op komende Koningsdag. Aan Experience Company Holland, een nieuw organisatiecollectief, is er alles aan gelegen om dit moment beet te pakken. Op 26 en 27 april presenteren zij een tweedaags festival dat luistert naar de opvallende naam: Kanonnen van Oranje. Het prachtige evenemententerrein Breepark Breda vormt het decor voor dit muzikale ‘new born’ Koningsfestival. Want de boodschap is inmiddels duidelijk; het volk wil haar landelijke Oranjefeesten terug.

Knallend programma met top DJ's & live-acts
Onze samenleving staat te popelen om weer een goed feestje te kunnen pakken. Daarom zet de organisatie grof geschut in met een tweedaags knallend programma. Tijdens de traditionele Koningsnacht staan diverse talentvolle en gerenommeerde live-acts geprogrammeerd. Op Koningsdag komen de liefhebbers van techno volledig aan hun trekken. Zoals de naam ‘Kanonnen van Oranje’ doet vermoeden, zal er stevig worden uitgepakt met louter Nederlandse top-dj’s. De Nederlandse evenementen- en entertainmentindustrie heeft genoeg geleden en daarom boekt de organisatie alleen talent van eigen bodem. Een tipje van de sluier wil de organisatie wel oplichten: ‘er wordt uitgepakt met een serieuze headliner’. Tijdens Kanonnen van Oranje ervaar je straks de Brabantse gezelligheid met een flink portie Hollandse retoriek in een eigentijds jasje. Dat is de boodschap voor de komende jaren. Want als het aan de organisatie en aan Breepark ligt, is dit festival een blijvertje op de Nederlandse festivalagenda.

Pre-registratie voor het festival
Het programma is nagenoeg compleet, maar wordt nog even geheim gehouden. Wel kunnen geïnteresseerden alvast pre-registreren om straks als eerste een ticket met korting te kunnen bemachtigen. Dit kan door aan te melden via de website. De reguliere verkoop start woensdag 23 februari om 12:00 uur ‘s middags. Binnenkort worden de eerste namen bekend gemaakt.