Partner

25 november 2021

Innovatie & Duurzaamheid

Brabantse ondernemers in KVK Innovatie Top 100

23-11-2021 Economie

Dinsdag 23 november 2021 maakte de Kamer van Koophandel (KVK) de namen bekend van de ondernemers die een plaats veroverd hebben in de 16e editie van de KVK Innovatie Top 100. Op 2 februari 2022 is de finale en maakt de jury de exacte notering van elk bedrijf bekend.

Brabantse bedrijven

In de Top 100 staan 17 Brabantse bedrijven. Stuk voor stuk ambassadeurs voor ons innovatieve Brabantse bedrijfsleven. Van een circulaire keuken, een computergame voor buiten, beeldherkenningsoplossingen voor moderetailers of maatwerk voor plant-based producten.

Noord-Brabant in de landelijke top 3

In de Top 100 is Noord-Holland met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 bedrijven en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de creatieve sector (met 23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de food- en agrisector (13) en de zorgsector (13).

Succesvolle innovaties

Alle innovaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Bij de zeventien Brabantse bedrijven haalt de provincie in de komende tijd ervaringen en suggesties op die worden meegenomen bij het maken van nieuw beleid voor het versterken van innovatie en groei in Brabant.

Finale

Op 2 februari 2022 maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in de nummer 1 positie van Somnox overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Meer weten?

Lees meer over de KVK innovatie top 100 zoals de beschrijvingen van alle 100 innovaties.