Partner

25 oktober 2021

Financieel & JuridischTech, Ict & SmartLifestyle

BRABANTSE BEDRIJVEN MET NIEUW TV-FORMAT OP RTL-Z!

Gelukkig gaat voor de meeste bedrijven ‘de wereld’ weer open en kunnen werkgevers weer volop ondernemen. Toch is er een ontwikkeling gaande die velen onderschatten. We stevenen af op een onvoorspelbare arbeidsmarkt waarin bedrijven de grootste moeite krijgen met het binnenhalen en behouden van voldoende talent.

Onderschat jij de impact?

Bedrijven die tijdens de pandemie onvoldoende aandacht hebben geschonken aan hun medewerkers betalen de hoogste prijs. Dit leidt nu al tot vertrek van mensen, schade aan de werkgeversreputatie en een lagere productiviteit. Risico’s die een aanzienlijke impact (gaan) hebben op de bedrijfsresultaten en een bedreiging zijn voor de continuïteit. Wat is het probleem?

De komende 5 jaar stromen er in Nederland 1.9 miljoen werknemers uit terwijl er maar 1.6 miljoen voor terugkomen. Er ontstaat een tekort van meer dan 300.000 werknemers. Bovendien ontstaat er steeds meer een mismatch tussen de skills die werkgevers nodig hebben (vraag) en de beschikbare skills (aanbod).

Daarnaast wil, volgens een recent onderzoek, ruim een kwart (2.4 miljoen) van de werknemers de komende zes tot twaalf maanden van baan veranderen. Daar komt nog eens 19% (1.7 miljoen) bij als de economie verder aantrekt. Het aantal vacatures ten opzichte van het aantal werkzoekenden is nog nooit zo hoog geweest. Werkgevers zullen steeds meer moeten strijden voor het vinden, binden en boeien van talent.

Wat is voor jou de oplossing?

In samenwerking met RTL-Z en Stokvis Content start op 2 januari 2022 een gloednieuw, uniek tv-programma. In dit format gaan experts naar acht unieke organisaties toe om grote bekende vraagstukken op het gebied van arbeidsmarkt, HR(D) en recruitment aan te pakken op creatieve (en soms ook geheel eigen) wijze. Elke aflevering geeft antwoord op één of meer van onderstaande vragen:

1. Hoe kun je echt opvallen als werkgever?

2. Hoe werf je personeel met een klein budget?

3. Hoe behoud je talent?

4. Hoe haal je schaars talent binnen?

5. Hoe om te gaan met gezondheid, welzijn en vitaliteit van medewerkers?

6. Hoe werf je personeel in volumes?

7. Hoe kun je innoveren in HR en Recruitment?

8. Hoe kun je mensen werven voor zijinstroom?

Er worden interessante dialogen in beeld gebracht, sterke denkrichtingen passeren de revue en bewezen oplossingen worden gedeeld. Twee Brabantse bedrijven, Getnoticed en MyTalentBoard, gaan hieraan een substantiële bijdrage leveren.

Partner