8 november 2021

mobiliteitTransport & Logistiek

Boekingsplatform TRAVIS Road Services haalt 5 miljoen euro op bij Versteijnen, BOM en Shell Ventures

TRAVIS Road Services heeft een investeringsronde van 5 miljoen opgehaald bij Versteijnen, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Shell Ventures. Via het boekingsplatform www.yourtravis.com kunnen transportbedrijven op de juiste plaats en tijd essentiële roadservices, zoals truckwash, tankcleaning, truckparking en repair vinden, boeken en betalen. Met de investering kan TRAVIS haar Europese groei verder versnellen.

Internationale scale-up

TRAVIS is ontstaan uit de dagelijkse problematiek voor transporteurs bij het vinden, boeken en betalen van road services. Het boekingsplatform verbindt transporteurs met lokale dienstverleners in heel Europa en wikkelt de transacties af. Inmiddels zijn meer dan 1100 servicelocaties aangesloten en maken meer dan 250.000 uniek geregistreerde voertuigen gebruik van het TRAVISplatform. TRAVIS is actief in 17 landen en streeft naar een volledige Europese dekking in de komende jaren. Het bedrijf, gevestigd in Tilburg, is uitgegroeid van een lokale speler tot een internationale scale-up.

TRAVIS: de nieuwe standaard voor roadservices

“De transport- en logistieke sector is sterk aan het veranderen. De aandacht voor duurzaamheid en digitalisering neemt snel toe, waardoor transportbedrijven en hun vrachtbewegingen er anders uit gaan zien. Om relevant en concurrerend te blijven, denk ik dat vervoerders voortdurend zullen moeten werken aan het slimmer maken van hun systemen en processen. Digitalisering van hun services voor onderweg is een must en dat is wat TRAVIS biedt,” zegt Dennis van Veggel, oprichter en CEO bij TRAVIS. “Door gebruik te maken van ons Europese roadservices netwerk - dat toegankelijk is via het TRAVIS platform - ervaren transporteurs meer grip op hun rittenplanning met als gevolg minder kosten, omrijkilometers of onnodig stilstaande voertuigen.”

Van eerste klant tot investeerder

Wil Versteijnen, directeur van GVT Transport & Logistiek, is al lang geleden met TRAVIS gaan samenwerken en was klant van het eerste uur. Versteijnen legt uit: “Het online platform van TRAVIS stelt ons in staat om flexibel om te gaan met het reinigen van de voertuigen van ons wagenpark. De combinatie van een groot servicenetwerk en hun online monitoring tools resulteert in meer transparantie, zowel voor ons als voor onze klanten. Bovendien worden alle transacties die binnen het TRAVIS-netwerk worden uitgevoerd, automatisch samengevoegd op één verzamelfactuur. Al met al helpt het platform ons om slimmer te werken en waar mogelijk te optimaliseren. Platformen zoals dat van TRAVIS zijn de toekomst. Ik geloof dat de sector in een snel tempo zal digitaliseren. Er zit zoveel potentieel in oplossingen zoals het TRAVIS platform, daarom was het een logische stap om ook investeerder te worden.”

Een substantiële bijdrage aan de digitalisering van de industrie

“Transport en logistiek is voor ons van bijzonder belang vanwege de strategische positie van het Brabantse ecosysteem ten opzichte van de rest van Europa”, zegt Robin Franken, investeringsmanager bij BOM. “Onze missie is om impact te maken door te investeren in snelgroeiende, innovatieve softwarebedrijven die bijdragen aan de digitalisering en daarmee de duurzaamheid van deze sector op de lange termijn. TRAVIS past heel goed in dat profiel.”

Inspelen op een groeiende behoefte in het commerciële wegtransport

“Sinds onze eerste investering in 2019 zijn we erg onder de indruk van de progressie die het TRAVISteam heeft geboekt. Ze hebben onvermoeibaar gewerkt om hun netwerk van dienstverleners en klanten uit te breiden en hun services voor eindgebruikers te optimaliseren,” zegt Peter van Giessel, Investment Director Shell Ventures. “TRAVIS voorziet in een groeiende behoefte in de commerciële wegtransportsector en dient de organisatie verder te laten groeien om hun ambitie waar te maken. Daarom zijn we erg blij dat we kunnen bijdragen aan de fondsen die nodig zijn om verdere groei mogelijk te maken. We kijken ernaar uit om onze samenwerkingsrelatie met het team voort te zetten en waarde te brengen voor een groeiend klantenbestand.”