Ga terug

2 oktober 2019

Binnenstad zoekt de hoogte op, hoe doen we dat?

Hoe ziet de Eindhovense binnenstad in de toekomst eruit? Anders dan nu. Dat is zeker. Eindhoven groeit volop en trekt veel nieuwe inwoners, bezoekers en bedrijven aan. Deze groei vraagt om meer woningen. Eindhoven kiest voor hoogbouw in de binnenstad. Waarom is dat? Hoe hoog worden de torens? En hoe zorgen we voor meer groen? Over deze onderwerpen organiseert de gemeente een stadsgesprek op woensdag 9 oktober bij Igluu (Lichttoren 32).

Wethouder Yasin Torunoglu: “Eindhoven is volop aan het groeien. De binnenstad biedt veel kansen om het toenemend aantal inwoners een thuis te bieden. Het is daarom belangrijk inwoners te betrekken bij de manier waarop we de binnenstad ontwikkelen. Samen kunnen we zorgen voor een levendige binnenstad, waar het naast winkelen en werken ook goed wonen is.”

Visies
De ‘Verdichtingsvisie binnenstad’ staat centraal tijdens het stadsgesprek. De visie beschrijft hoe Eindhoven invulling wil geven aan hoogbouw (verdichting) in de binnenstad. Ook de concept-gebiedsvisie voor het Stadhuisplein en omgeving maakt deel uit van het stadsgesprek. Het stadsgesprek is bedoeld om geïnteresseerden te informeren en hun meningen en ideeën op te halen. Eind dit jaar neemt het gemeentebestuur over beide visies een besluit.

Programma 9 oktober

  • 19.00 uur - Inloop met koffie/thee.

  • 19.15 uur - Stadsgesprek ‘Binnenstad zoekt de hoogte, hoe doen we dat?’

Aan tafel:
- Yasin Torunoglu (wethouder)
- Erik van Merrienboer (gedeputeerde provincie Noord-Brabant)
- Elphi Nelissen (hoogleraar TU/e)
- Herman Kerkdijk (stedenbouwkundige)

  • 20.15 uur - Open markt ‘Verdichtingsvisie binnenstad’ en ‘Gebiedsvisie Stadhuisplein en omgeving’. Deel je mening en ideeën.

  • 21.15 uur - Terugblik en afsluiting met borrel.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Kijk voor meer info en aanmelden (uiterlijk 6 oktober) op openeindhoven.nl/stadsgesprek. Of vul online de enquête in.

Gerelateerd