Ga terug

9 januari 2020

Bijdrage voor nieuwe initiatieven 's-Hertogenbosch

Onze bewoners nemen steeds vaker zelf initiatief in het veranderen van de samenleving. Vooral in het begin kunnen ze daarbij best een steuntje in de rug gebruiken. Vier initiatieven krijgen een eenmalige bijdrage van de gemeente.

Fietsmaatjes

De Stichting Fietsmaatjes bestaat uit vrijwilligers die fietstochten op een duofiets willen aanbieden. Aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen of durven fietsen. Bijvoorbeeld mensen die niet goed kunnen bewegen, zien, horen of met dementie. Wethouder Ufuk Kâhya probeerde het uit en ging op pad met de duofiets. “Dit plan helpt mensen om op een sociale manier letterlijk in beweging te komen. Daarnaast gaan deelnemers positief met hun gezondheid om.” Ze krijgen een bijdrage van 25.000 euro.

Nieuwkomers

Bij het plan Future Roots werken groepen jongeren één dag per week aan projecten. Het doel is dat nieuwkomers beter integreren. In de groepen zitten zowel nieuwkomers als Bossche jongeren. Zij worden verbonden met Bossche bedrijven en organisaties. Die ondersteunen hun sociale en duurzame projecten of onderneming. Ze krijgen een bijdrage van 35.350 euro.

Buurtcamping

Het plan Buurtcamping is voor de buurt rond het Zuid-Willemspark. Ze organiseren een driedaagse camping voor buurtbewoners. Dit versterkt de contacten tussen bewoners. En is ook bedoeld voor mensen die normaal niet op vakantie kunnen. Ze krijgen een bijdrage van 7.500 euro.

Kameraden

Stichting Kameraden wil waardevolle ontmoetingen creëren tussen jonge mensen en eenzame ouderen. Met de kameradenpas gaan de jongeren en ouderen in duo’s met korting naar culturele voorstellingen en sportwedstrijden. Ze krijgen een bijdrage van 31.508 euro.

Nieuw initiatief

Hebt u een vernieuwend idee op sociaal maatschappelijk gebied? Vraag dan een eenmalige subsidie aan. Wij helpen u graag op weg om samen met anderen het idee op te starten. Daarbij is het de bedoeling dat u het zelf in de lucht houdt. Lees meer op https://www.s-hertogenbosch.nl/nieuwe-initiatieven/

Gerelateerd