23 september 2022

Bezoek de Cittaslow-supporters via routeapp en folder

Het is feest, want de gemeente Alphen-Chaam bestaat 25 jaar! Dat vieren we op zaterdag 24 en 25 september tijdens het Cittaslow-weekend. Het volledige programma is inmiddels bekend. Tijdens dit weekend zetten ondernemers hun deuren open of staan ze op de minimarkt bij Brasserij Offcourse in Chaam. Bepaal via de routeapp (https://sporenzoeker.nl/cittaslow-sunday-2022) zelf welk deel je van de route rijdt en welke ondernemers je bezoekt.

Bezoek aan wijngaard, soepwinkel of paardenstal
Wat dacht je van bijvoorbeeld een bezoek aan wijngaard Dassemus, de BijenBoerderij, soepwinkel ’t Loopt in de Soep, minicamping ’t Hofland of Stal de Roover. In de route-app en in de folder vindt u alle deelnemers. Papieren folders liggen op verschillende plekken klaar, waaronder bij het gemeentekantoor, de Coop in Chaam, de Plus in Alphen en de Leeuwerik in Galder. U kunt de folder ook meepakken bij deelnemende Cittaslow-supporters. De folder staat ook op toerismedebaronie.nl. 

Deelnemers op de minimarkt
Bezoek ook de gezellige minimarkt bij Brasserij Offcourse in Chaam. Hier vindt u streekproducten en informatie over duurzaamheid. Maak kennis met het werk van de Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius of speel een potje schaak bij Schaakvereniging En Passant. Dichter Frans A. Brocatus draagt op de markt voor uit eigen werk. Voor de jeugd staat er een springkussen. Bezoek de markt tussen 11.00 en 16.00 uur. De activiteiten gaan bij slecht weer binnen door.

Expositie met kunst in gemeentekantoor
Het jubileumweekend start zaterdag om 11.00 uur in het gemeentekantoor in Alphen. Burgemeester Jan Brenninkmeijer opent in het gemeentekantoor de expositie met kunst uit de gehele gemeente Alphen-Chaam. De tentoonstelling is zaterdag en zondag te bekijken tussen 11.00 en 16.00 uur.

De route-app is beschikbaar als fietsroute, maar is ook prima met de auto te rijden.