Ga terug

9 maart 2022

Innovatie & Duurzaamheid

Johan de Kort (VerzuimSupport Brabant) en Wim van Eijk (ISK) bevestigen de samenwerking.

BETROKKEN VERZUIMBEGELEIDING VOOR ISK-LIDBEDRIJVEN

PERSOONLIJKE AANDACHT, DAAR WORD JE BETER VAN!

Onlangs heeft het nieuwe jaar zijn intrede gedaan. Niet zelden gaat deze nieuwe start gepaard met voornemens op het gebied van gezondheid en geluk. Mooie waarden, die Inkoop Samenwerking de Kempen ook de werknemers van haar lidbedrijven (OBGB Bladel, POB Bergeijk, OE Eersel en OVBRM Reusel-De Mierden) toewenst. Daarom is ISK op 1 januari 2022 een samenwerking aangegaan met VerzuimSupport Brabant, dé verzuimbegeleidingsdienst van de Kempen. De huidige lidbedrijven konden via ISK al kiezen voor een arbodienst die de vangnetregeling aanbiedt. Door de samenwerking met VerzuimSupport Brabant kunnen leden nu ook opteren voor de maatwerkregeling, oftewel het ‘eigen regie-model’.

Zoals de naam al aangeeft, kan de werkgever hierbij zélf de regie houden bij de begeleiding van zieke werknemers. Uiteraard voldoet de werkgever met het eigen regie-model aan alle verplichtingen die op grond van de wet gesteld worden. VerzuimSupport Brabant ontzorgt en helpt werkgevers bij het adequaat uitvoeren van alle arbotaken en regels. En daar blijft het niet bij. Johan de Kort van VerzuimSupport Brabant vertelt: “Een medewerker die zich ziek meldt, heeft daarvoor een goede reden en wil gehoord worden. Samen met de werknemer én werkgever zoeken wij naar eenvoudige en praktische oplossingen”.

Veel lokale bedrijven doen al zaken met VerzuimSupport Brabant en zijn zeer te spreken over de Kempische manier van werken, de korte lijnen en proactieve aanpak. Zo wordt het aan huis bezoeken en het daadwerkelijk in gesprek gaan met zieke medewerkers als zeer prettig ervaren. Werkgevers én werknemers krijgen een casemanager die gedurende het hele traject hun aanspreekpunt blijft. Van de uitleg van de speciale verzuimtool tot het inplannen van het spreekuur of het telefonisch consult: de eigen casemanager voert het uit.

Wim van Eijk, voorzitter van ISK: “Naast de persoonlijke betrokkenheid en de pragmatische aanpak, hebben we gekozen voor VerzuimSupport Brabant vanwege het lokale karakter. Hun kantoor staat in Bladel en daar houden de bedrijfsartsen van VerzuimSupport Brabant ook spreekuur. Voor veel van onze leden zal het prettig zijn dat hun medewerkers dichtbij huis terecht kunnen. Bovendien is het voor ISK weer een project met één van onze eigen lidbedrijven, een prachtig voorbeeld van lokale samenwerking!”

De samenwerking tussen ISK en VerzuimSupport Brabant biedt zéér interessante voordelen voor de ISK-lidbedrijven. Nieuwe leden betalen geen aansluitkosten, krijgen korting op keuringen én de verzuimsoftware wordt gratis ingericht. Tot slot kunnen nieuwe leden kosteloos een opleiding tot preventiemedewerker volgen. Uiteraard is de Brabantse betrokkenheid bij VerzuimSupport Brabant altíjd gratis. Want persoonlijke aandacht, daar word je beter van!

www.iskempen.nl | www.verzuimsupport.nl