19 juli 2023

Leisure & CultuurZeeland

Bedrag van €552.200,- beschikbaar om jongeren te stimuleren deel te nemen aan culturele activiteiten

Op 21 juli 2023 wordt een nieuwe subsidieregeling van de Provincie Zeeland opengesteld, de Impuls Jongerencultuur. Met deze regeling worden projecten gesubsidieerd die jongeren stimuleren deel te nemen aan culturele activiteiten. Er zijn in totaal twee openstellingen. Voor de eerste openstelling is een bedrag van €552.200,- beschikbaar. De tweede gaat in 2024 open.

SPUK Impuls Jongerencultuur
Het geld voor deze regeling is beschikbaar gemaakt door de Rijksoverheid met de SPUK Impuls Jongerencultuur. In totaal ontvangen de 44 grootste gemeenten (G40 & G4) in Nederland en de Provincie Zeeland € 18,9 miljoen in 2023 en 2024. Omdat de Provincie Zeeland de regeling openstelt kunnen ook initiatieven uit andere Zeeuwse gemeenten aanspraak maken. Dit is dus anders dan in de rest van Nederland.

Voor wie?
De regeling kan enkel worden aangevraagd door rechtspersonen. Daarmee bedoelen we eenmanszaken (zzp-ers), stichtingen, verenigingen, BV’s en NV’s. De subsidie geldt voor een culturele activiteit voor en/of door jongeren van 14 tot en met 27 jaar die in de provincie Zeeland plaatsvindt. Bij culturele activiteiten valt te denken aan film, video, fashion, graffiti, muziek, dans, urban, hiphop, schilderen, schrijven, toneel en ontwerpen.

De regeling wordt op vrijdag 21 juli opengesteld. In principe staat de regeling tot eind 2023 open. Wanneer het subsidieplafond eerder wordt bereikt, zal de regeling sluiten. In 2024 volgt de tweede openstelling.