Partner

25 februari 2022

Financieel & JuridischHRM

Axell Group verkoopt uitzendtak en richt vizier weer op roots

Vorige week werd de overname van Axell Employment door OTTO Work Force officieel beklonken. Het in Tilburg gevestigde uitzendbureau, dat werd opgericht in de jaren negentig, behoorde tot Axell Group in Diessen.

De familie Timmermans staat al sinds de oprichting door opa/(schoon)vader Jo in 1933 aan het roer van het familiebedrijf. In 1996 opende het bedrijf haar eerste logistieke vestiging in Polen, in 1999 startte ze de uitzendorganisatie. Axell Logistics en Axell Financial Services in Nederland en Polen worden niet overgenomen en blijven onderdeel van Axell Group. Het gaat dan in Nederland om transport en opslag onder de vlag van Axell Logistics. In Diessen en Etten-Leur heeft het bedrijf diverse opslag- en distributiecentra.

In goede handen
Henriëtte Timmermans, eigenaar van Axell Group vertelt over haar keuze voor deze lastige beslissing: ”Ik heb een leeftijd bereikt waarop ik graag minder wil gaan werken en meer tijd wil doorbrengen met familie. Mijn kinderen hebben niet de wens om mijn taak in de organisatie over te nemen. Daarom hebben we uiteindelijk het besluit genomen om Employment te verkopen.” Zij vervolgt haar toelichting met een voor haar, en de familie, belangrijke voorwaarden voor de verkoop. “Bij de overname van Employment zochten we een gerenommeerde partij die, naar ons idee, de organisatie kan voortzetten en nog verder kan uitbreiden. De kernwaarden van OTTO sluiten naadloos aan bij die van Axell Employment. Wij zijn er daarom van overtuigd dat onze mensen in goede handen zijn bij OTTO en we hebben veel vertrouwen in de bijdrage die zij kunnen leveren aan de verdere groei van het bedrijf.”

Toekomstvisie
Wij vroegen Henriëtte naar haar visie voor de toekomst van het bedrijf. “Door de verkoop van onze uitzenddivisie kunnen wij ons nu weer volledig focussen op de primaire activiteiten van Axell Group.” aldus Timmermans.

Ontstaan vanuit de handel in stro groeit Timmermans B.V. in de jaren 90 uit tot een begrip op het gebied van transport en logistiek. Het bedrijf breidt vervolgens haar activiteiten uit naar Polen en daarna ook met het uitzenden van veelal buitenlandse flexmedewerkers.

En net als in het verleden worden nog altijd nieuwe paden verkend. Daarin is Axell Group nog even gedreven als het Timmermans van toen. Een belangrijk thema is de keuze die het bedrijf maakt op het gebied van duurzaamheid. Naast de 5.000 zonnepanelen op het dak van het warehouse in Etten-Leur in 2020 en de overstap naar fossielvrije brandstof - HVO100 - in 2021, heeft het bedrijf nog meer ambities. Zo heeft Axell voor de toekomst een nieuwbouw van de warehouses in Diessen op de agenda staan. “Met geavanceerde toepassingen en een energie-neutrale doelstelling willen we met de bouw naast vernieuwing leveren aan onze klanten, ook bijdragen aan de ontlasting van het milieu”, legt Henriëtte Timmermans uit.

Maar ook in Polen timmert het bedrijf nog steeds hard aan de weg. Voor een grote internationale klant, Dealz, wordt de komende periode een gloednieuw en innovatief distributiecentrum van 30.000 m² gebouwd in Łyszkowice nabij Warschau. Daarnaast investeert de Poolse transportdivisie in een nieuwe vloot. Het nieuwe wagenpark, dat vanaf het voorjaar van 2022 wordt geleverd, zal gaan bijdragen aan de groeidoelstelling die het bedrijf heeft op het gebied van het internationale en binnenlandse vervoer. Stilstaan is geen optie voor Axell, dat blijkt.

Brabants familiebedrijf met sterke lokale betrokkenheid
Axell Group kenmerkt zich als een organisatie waar sterke kernwaarden en betrokkenheid altijd een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering zijn geweest. Als een Brabants familiebedrijf onderhoudt het bedrijf dan ook al bijna 90 jaar warme contacten met regionale initiatieven en activiteiten in Diessen en Etten-Leur. “Dit zullen we ook zeker in de toekomst blijven voortzetten. We zijn en blijven begaan met onze directe omgeving”, besluit Henriëtte Timmermans haar verhaal.