2 april 2024

HRM

Altijd 100% ‘aan staan’. Onmogelijk!?

Ik zie het steeds vaker. Vooral bij ondernemers en leidinggevenden die voortdurend bezig zijn om allerlei problemen op te lossen. Die constant aan het buffelen zijn, die 24/7 ‘aan staan’!

En dan ineens een soort kantelpunt krijgen….de energie begint weg te vloeien, ‘lusteloosheid’ neemt toe, vermoeidheid slaat toe, je voelt je opeens jaren ouder worden…

Dat hoeft niet! Het kan anders!

Psychologen zien bij mensen in crisissituaties vijf emoties: vechten, vluchten, prikkelbaarheid, machteloosheid en een steeds groter gevoel van lusteloosheid en vermoeidheid


Probeer daar eens ánders mee om te gaan - het kán!!

Bepaal voor jezelf een moment in de toekomst, het moment waarin de problemen zijn opgelost en alles beter gaat.

Beschrijf dan heel concreet (!) de volgende 4 punten om daar te komen:
wat blijf je doen (waar geloof je in, ben je goed in)

waar ga je mee stoppen (heeft geen zin meer, kost teveel tijd, geld of energie, voegt eigenlijk weinig toe)
wat ga je verbeteren (wat kan en ga je nóg beter doen)
wat ga je toevoegen (wat doe je nog niet wat je eigenlijk wél zou moeten doen)

Je kunt dit voor jezelf doen (zowel persoonlijk als professioneel) maar ook voor je (eigen) bedrijf en zelfs voor je team. Heel veel mogelijkheden om hier concreet mee aan de slag te gaan!

Het mooie is dat je zo volop bezig bent om op ‘n positieve manier naar je toekomst te kijken. En ‘t werkt , gegarandeerd!

Dus juist níet bij de pakken neerzitten, wég met de lusteloosheid! Nú oppakken en aanpakken om straks direct te kunnen dóórpakken.

Als voormalig CEO van McDonald's Nederland en internationaal serie-ondernemer helpt en adviseert René ondernemers en managers bij het ontwikkelen en organiseren van hun groei. Hij geeft hierover ook presentaties en ‘Groeikracht’-sessies en heeft het #1 managementboek ‘Het Geheim van Groeikracht’ hierover geschreven, de engelstalige versie daarvan wordt wereldwijd verkocht als ‘The secret of BIG’.

Meer informatie over René op https://www.linkedin.com/in/rsavelberg/ en www.nationaalgroeiplan.nl. René is te bereiken via rsavelberg@mcsense.nl of +31 6 199 787 04