1 mei 2023

Tech, Ict & SmartTraining & Opleidingblog

AI: Bedreiging of kans voor jouw business?

Als ondernemer ben je vast bekend met de term Artificial Intelligence (AI). Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor jouw business? Is AI een bedreiging of juist een kans?

Ik geloof dat AI vooral een enorme kans biedt voor ondernemers. Niet alleen grote bedrijven, maar ook zzp'ers en kleine bedrijven kunnen dankzij AI over professionele marketeers, juridisch medewerkers en businessconsultants beschikken.

Stel je voor: je bent een kleine ondernemer en hebt altijd al gedroomd van een professionele marketingcampagne, maar had simpelweg niet de middelen om een professionele marketeer in te huren. Met de opkomst van AI-tools zoals ChatGPT, kan dit nu wel. AI kan worden ingezet om jouw marketingcampagne op te zetten en te analyseren, zodat je als kleine ondernemer toch een professionele uitstraling hebt.

Of wat dacht je van AI die juridische documenten voor je opstelt of je administratie bijhoudt, zodat jij als ondernemer meer tijd hebt voor de kernactiviteiten van jouw business? Dankzij AI hoef je niet langer zelf te worstelen met deze taken.

Maar wat als je als ondernemer besluit om AI niet te omarmen? Dan loop je het risico om de boot te missen. Concurrenten die wel gebruik maken van AI zullen efficiënter en sneller kunnen werken, wat kan leiden tot een concurrentievoordeel. Ook kan het negeren van AI ervoor zorgen dat jouw business achterblijft in de ontwikkelingen en uiteindelijk minder relevant wordt.

Het is daarom belangrijk om als ondernemer kennis te hebben van AI en de mogelijkheden ervan. Investeer in kennis en ontwikkeling op dit gebied en integreer AI in jouw bedrijfsprocessen. Dit biedt niet alleen kansen voor jouw business, maar zorgt er ook voor dat je relevant blijft in een steeds veranderende economie.

Conclusie: AI biedt enorme kansen voor jouw business, ongeacht de grootte van je onderneming. Dankzij AI-tools zoals ChatGPT kunnen ook kleinere bedrijven eenvoudig extra rendement maken. Het is belangrijk om de ontwikkelingen op dit gebied goed te volgen en te investeren in kennis en ontwikkeling. Alleen zo kun je de bedreiging die AI lijkt te zijn, omzetten in een kans voor jouw business en blijf je relevant en succesvol in een steeds veranderende economie.

Hans Schuurmans

Hans Schuurmans is een bekende naam in de wereld van ondernemerschap en AI. Hij is CEO van SkillsTown Group en auteur van diverse boeken. Binnenkort wordt zijn nieuwe boek “AI am a Human” gelanceerd. Als initiatiefnemer voor de AI&ChatGPT SummerAcademy 2023 (www.skillstown.nl/ai), biedt hij individuen en organisaties de mogelijkheid om zich te scholen op het gebied van AI en ChatGPT.