Ga terug

5 september 2019

Actiedag 'Stadstoezicht in uw wijk'

Woensdag 4 september vond de actiedag ‘Stadstoezicht in uw wijk’ in het Eindhovense stadsdeel Gestel plaats. Tijdens deze actiedag was Stadstoezicht in samenwerking met de politie actief in de wijk om inzet te plegen op allerlei vormen van overlast, handhavend op te treden waar nodig en in te spelen op vragen vanuit de wijk. In de buurtent op de weekmarkt op het Kastelenplein gaven vrijwilligers van buurtpreventie informatie over veilig wonen en inbraakpreventie. Medewerkers van de gemeente Eindhoven vroegen naar de veiligheidsbeleving van de inwoners van Gestel.

Resultaten

Tijdens de actie werden geen loslopende honden en illegale bijzet bij de ondergrondse afvalcontainers aangetroffen. Wel werden er 39 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden zonder verzekering, het niet handsfree bellen, geen richting aangeven en het parkeren op locaties waar een parkeerverbod geldt. Ook werd een gestolen bromfiets aangetroffen. Een persoon is aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en rijden door rood licht. Een ander kreeg een rijontzegging opgelegd voor een periode van 24 uur.

Gelijktijdig met de controles op straat werden drie horecalocaties gecontroleerd in het kader van de Drank- en Horecawet (DHW). Daarnaast is een registercontrole verricht bij 4 ondernemers op correct invullen van registratie ‘in- en verkoop goederen’.

Gerelateerd