7 februari 2024

Tech, Ict & Smart

Abra lanceert Abra Desktop: Een nieuw tijdperk in app-toegankelijkheid

Het Nederlandse softwarebedrijf Abra kondigt vandaag trots de bètaversie van Abra Desktop aan. Dit innovatieve product stelt teams in staat om automatisch de toegankelijkheid van hun apps te controleren. Het is een belangrijke stap richting Abra's missie om apps toegankelijk te maken voor iedereen.

"Abra helpt teams om hun apps toegankelijk te maken. Wij geloven dat dit de standaard zou moeten zijn," zegt Paul van Workum, medeoprichter van Abra. "We merken dat apps toegankelijker worden, vooral die gepubliceerd worden door (semi)overheid en grote organisaties. Echter, het creëren van toegankelijke apps en deze in lijn brengen met de Toegankelijkheidsrichtlijnen is uitdagend en tijdrovend. Onze producten en diensten maken app-toegankelijkheid eenvoudig."

Abra Desktop

Abra Desktop detecteert automatisch toegankelijkheidsproblemen in apps, zoals laag contrast of niet ondersteunen van tekstschaling. Deze functies worden gebruikt door meer dan 50% en zijn essentieel voor bijna 25% van de bevolking. We detecteren ook kritieke toegankelijkheidsproblemen zoals ontbrekende namen, rollen of waarden. Wanneer deze problemen voorkomen, is het erg moeilijk om een app te gebruiken met de schermlezer, een hulpmiddel dat voornamelijk gebruikt wordt door mensen met visuele beperkingen.

En we vinden niet alleen problemen, we helpen ontwikkelaars ze ook op te lossen. Codevoorbeelden zijn beschikbaar voor meerdere frameworks, zoals Android, iOS, Flutter en React Native. Het oplossen van toegankelijkheidsproblemen zorgt ervoor dat iedereen je apps kan gebruiken, inclusief gebruikers met beperkingen.

Abra Toegankelijkheidssuite

Naast Abra Desktop is het bedrijf van plan een reeks producten te lanceren, waaronder Abra Dashboard, Abra Cloud, Abra Academy en Abra SDK. Elk product richt zich op specifieke behoeften van kleine en grote teams, of ze nu net beginnen of al goed gevestigd zijn. Abra zorgt ervoor dat toegankelijkheid niet slechts een nagedachte is, maar een fundamenteel aspect van app-ontwikkeling.

Het beste van alles: onze producten zijn eerlijk geprijsd, zodat iedereen zijn app toegankelijker kan maken.

Toegankelijkheid als missie

"Toegankelijkheid vereist samenwerking, en we vragen bedrijven om met ons mee te doen op deze belangrijke reis," benadrukt Paul. "Onze klanten variëren van financiële instellingen tot mediabedrijven, overheid, en internationale ondernemingen. Hun klanten profiteren van op toegankelijkheid gerichte producten. We moedigen ontwikkelaars aan om de bètaversie van Abra Desktop te proberen en de toekomst van het toegankelijk maken van apps te ervaren."

Abra Desktop kan gedownload worden op: https://abra.ai/products/desktop

Samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand wordt uitgesloten wanneer ze een app willen gebruiken.

Over Abra

Abra maakt apps toegankelijk. Onze missie is om app-toegankelijkheid eenvoudig te maken. Als pioniers willen we ervoor zorgen dat veel meer apps toegankelijk worden. Met onze producten en diensten helpen we organisaties van elke omvang om hun apps toegankelijk te maken. Bezoek onze website op abra.ai voor meer informatie.

Contactinformatie

Voor meer details, suggesties, of feedback, neem contact op met Paul van Workum op: paul@abra.ai of +31616397144.