Partner

14 juni 2021

Tech, Ict & Smart

ABF stelt Ben van Oosterhout aan als CEO

Roosendaal, 10 juni 2021 – ABF, een groep technische handelsbedrijven in Roosendaal en een belangrijke Europese speler op het gebied van lagers en elektromotoren, benoemt Ben van Oosterhout tot CEO. Van Oosterhout, reeds 8 jaar in dienst bij de organisatie als commercieel directeur, heeft op 1 juni het stokje overgenomen van eigenaar Quirijn Fabrie. 

Deze benoeming maakt deel uit van enkele organisatorische wijzigingen en verbeteringen. Hiermee is het familiebedrijf, in 1992 opgericht door Aad Fabrie, voorbereid op de toekomst. "Deze rol vertrouw je alleen toe aan iemand die zich in alle facetten van sterk leiderschap heeft bewezen”, aldus Quirijn. “In Ben van Oosterhout heb ik de juiste persoon gevonden. Hij combineert strategisch en commercieel management met solide ethisch inzicht. Dat is wat een onderneming anno 2021 nodig heeft om zich duurzaam te onderscheiden." 

Quirijn Fabrie, die zich meer dan twintig jaar heeft beziggehouden met de groei van ABF tot een bedrijf met meer dan 30 miljoen euro omzet en 90 medewerkers, geeft aan dat de tijd rijp is voor verandering. Nu hij de juiste opvolger gevonden heeft, kan hij zijn aandacht verleggen naar andere zaken binnen de organisatie. “Voortaan kan ik me vooral richten op projecten van mijn keuze en hier meer aandacht en tijd aan besteden. Iets wat ik bijzonder leuk vind om te doen.” 

De CEO kijkt uit naar zijn nieuwe rol. "ABF is een uitdagend bedrijf waar ik graag werk”, licht Van Oosterhout toe. “Ik haal veel voldoening uit het optimaal samenstellen en motiveren van ons team. Vooral de durf in ons ondernemerschap en het af en toe buiten de gebaande paden denken maakt dat ik elke dag met veel plezier aan de slag ga." 

De komende jaren zullen bij de onderneming in het teken staan van het verder volgen van het ingeslagen groeipad, verdere automatisering en optimalisatie van logistieke processen. ABF wil een vooruitstrevende en onderscheidende onderneming zijn waar mensen zich gewaardeerd voelen en waar een sfeer van onderling vertrouwen heerst. 

Over ABF 

ABF, gevestigd in Roosendaal en Rotterdam, is een groep technische handelsbedrijven met een jaaromzet van 30 miljoen euro en een personeelsbestand van meer dan 90 medewerkers. Vandaag de dag beschikt ABF met meer dan tien miljoen artikelen over één van de grootste lager- en elektromotorvoorraden van Europa. De organisatie bedient klanten wereldwijd met een internationaal team, de meertalige webshop www.abf.store en een 24-uurs-service.

Fotograaf: Tommy de Lange