Partner
Partner

Dag van de Ondernemer "Schaalsprong met talent"

Tijdens de Dag van de Ondernemer zal het thema “Schaalsprong met (ongekend) talent” centraal staan en gaan werkgevers met elkaar in gesprek en wisselen ideeën uit om nieuwe manieren te vinden om het ongekend arbeidspotentieel van de regio in te zetten op deze krappe arbeidsmarkt.

Nederland heeft een van de meest competitieve economieën van Europa en Brainport speelt daarin een cruciale rol. Met haar krachtige hightech ecosysteem en unieke wereldwijde positie op belangrijke technologieën staat Brainport in het bijzonder aan de lat om bij te dragen aan grote wereldwijde transities en om de strategische economie van Europa te versterken. De regio bloeit al enkele jaren en laat groeicijfers zien die het dubbele zijn van het nationale gemiddelde.

Dat brengt met name kansen met zich mee maar ook uitdagingen. De potentie van het unieke ecosysteem is enorm. Als we succesvol zijn, versterken we onze toekomstige internationale concurrentiepositie, stellen we hoogwaardige banen op alle niveaus voor later veilig en dragen we bij aan nieuwe, duurzame technologieën en producten voor de toekomst. Dat betekent gelijktijdig dat de regio voor een ‘schaalsprong’ staat. De komende jaren worden 70.000 extra banen verwacht in de regio, op alle niveaus. Dat vergt grote investeringen in huisvesting, infrastructuur en voorzieningen, terwijl de druk op de bereikbaarheid van de regio en de tekorten op de woning- en arbeidsmarkt nu al groot zijn.

De overheid bewaakt in de samenwerking met bedrijfsleven en kennisinstellingen de balans tussen de economische groei en de leefbaarheid in de samenleving. Een samenleving waarin mensen dezelfde kansen en mogelijkheden moeten hebben, ongeacht hun achtergrond, leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, godsdienst, seksuele voorkeur en ongeacht of ze een ziekte of beperking hebben.

Programma
7.30 uur: Ontvangst en kennismaking aan tafel

8.00 uur: Welkom en opening door Steye van Dam, dagvoorzitter en Yvonne van Mierlo, Ergon Presentatie “Trends in Arbeidsmarkt Zuidoost-Brabant” Enrico Sterken, UWV
“Schaalsprong met ongekend talent”
In gesprek met Paul van Nunen, Brainport Development, Stijn Steenbakkers, wethouder gemeente Eindhoven en ondernemers in het panel en aan tafel
Uitreiking Award Inclusief Werkgeverschap

9.50 uur: Samenvatting en afsluiting

10.00 uur: Finish

Locatie
Evoluon: Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via wtce.nl. Je aanmelding zien we graag tegemoet!
*Het aantal plaatsen is gelimiteerd, bij meer aanmeldingen zal een keuze worden gemaakt en krijgen werkgevers voorrang op deelname.

Dit ontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door: