31 mei 2022

Leisure & Cultuur

70-jarige Efteling verrast vandaag allereerste 70 bezoekers

Het attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel is zeventig jaar geworden. De eerste zeventig gezelschappen die door de poort kwamen, werden daarom feestelijk verrast door Pardoes met ballonnen, jubileumgebak en een heus, exclusief VIP ticket. De Nederlandse Oma Anja Seaton reageerde enthousiast: “Super leuk dit! Wij wonen al jaren in Ipswich in Engeland en we zijn een weekje op vakantie in Nederland. Een dagje Efteling kon natuurlijk niet ontbreken. Ik kan niet wachten om met de kleinkinderen het park te ontdekken.”

Het hele jaar wordt iedere dag en overal in het park om stipt 16.00 uur het 70-jarig jubileum gevierd door medewerkers samen met de bezoekers. Dit bijzondere vier-moment heeft  een speciaal gecomponeerd verjaardagslied. Tot en met 3 oktober is dagelijks het tijdelijke jubileum-sprookje Efteling Wonderland te zien op de Speelweide. Bezoekers kunnen meespelen op het maffe verjaardags-theefeestje met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Zij kunnen tussen 12.30 en 17.30 uur aanschuiven bij de grote feesttafel op de Speelweide. 

Bezoekers centraal

De Efteling zet in dit jubileumjaar de bezoekers centraal. “Sinds onze poort open ging hebben wij miljoenen bezoekers vermaakt en gevoed met verhalen. Hier hebben mensen samen ontelbare waardevolle herinneringen gecreëerd. En daar doen we het allemaal voor. Want hoe hard we ook ons best doen om de Efteling nog mooier te maken dan ze al was, zonder onze trouwe gasten zou het park nooit geworden zijn wat het nu is” verklaart algemeen directeur Fons Jurgens. “Gelukkig hebben de bezoekers ons in al die zeventig jaar steeds opnieuw gevonden. Zo kunnen wij de komende zeventig jaar doorgaan met het vertellen van verhalen en nieuwe herinneringen faciliteren.”

70 jaar Efteling

Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met tien sprookjes en een speeltuin is in zeventig jaar uitgegroeid tot een attractiepark van wereldformaat. Miljoenen bezoekers dwaalden door de jaren heen over de paden van het Sprookjesbos, probeerden hun moed in ruige achtbanen, gingen op de foto met Pardoes, werden meegevoerd in de sferen van andere werelden in familie-attracties of overnachtten in de vakantieparken en hotels van de Efteling. 2022 wordt daarom een sprookjesachtig feestjaar voor de Efteling én voor al haar gasten. Want deze verjaardag had zonder (trouwe) bezoekers nooit gevierd kunnen worden.