Partner

5 maart 2021

Tech, Ict & Smart

5 vragen aan Softmedia

Onlangs spraken we Softmedia uit Eindhoven die ook de website voor Brabant Business Media hebben ontwikkeld. We waren eens benieuwd wie het zijn en wat ze doen. De eigenaren zijn Emile van Vijfeijken, Bart van Heugten en Wouter van de Molengraft. Aan Emile en Wouter legden we 5 vragen voor.

Softmedia, waar zijn jullie goed in?  

Emile: “We ontwikkelen al meer dan 10 jaar geavanceerde online platforms, websites en applicaties. Wij gaan per project op zoek naar de meest geschikte software voor ieder onderdeel van het platform, website of applicatie en koppelen deze aan elkaar. Door dit te combineren met professioneel design en een doordachte gebruikerservaring, creëren we toepassingen die optimaal aansluiten bij de wensen van onze klanten. Het gaat dus om flexibel online maatwerk, want de ontwikkelingen binnen onze branche volgen elkaar in hoog tempo op.  

Kunnen jullie een voorbeeld noemen van één van jullie producten? 

Emile: “We hebben bijvoorbeeld het online platform van Cinetree ontwikkeld. Dat is een VOD (video on demand) platform waarbij je in de vorm van een abonnement films kunt kijken. Net zoiets als Netflix, maar dan met een diepere laag dan sec entertainment. Bij Cinetree kiest een groep van curatoren steeds films uit die je inspireren en aan het denken zetten. Onze opdrachtgeefster, Hanna Verboom, verwoordde het heel treffend: ‘Als Netflix H&M is, dan is Cinetree de boetiek.’ Naast het platform voor de verwerking van de abonnementen, hebben we gezorgd voor een app die je op iedere laptop, tablet of smartphone kan downloaden en waarmee je de video’s kunt streamen.” 

Hanna Verboom? Dé Hanna Verboom, actrice en BN-er? 

Wouter: “Ja, die inderdaad. Ik had al eerder met haar samengewerkt voor de stichting Get it Done. Nu ze het idee voor dit platform had, wilde ze graag dat ik hierin meedacht. Dat deed ik graag. Het leuke aan het werken met Hanna en haar Cinetree-team is dat het een heel creatief proces is en ik echt deel uitmaak van het kleinschalige team. Ze staan open voor mijn ideeën en samen maken we er een topproduct van.” 

Wat zijn de leuke uitdagingen bij een opdracht als deze?  

Wouter: “Het zijn allemaal mooie uitdagingen, maar de stap waar we nu mee bezig zijn, springt er wel uit. Want wat begon met een online platform en streamingdienst, bouwen we nu verder uit naar integratie in smart tv’s en set-top boxen van tv-aanbieders. We hebben eerder een Cinetree app ontwikkeld voor Samsung tv’s en zijn nu druk doende om de Cinetree-app te integreren in het platform van Ziggo. Zij moeten hun platform hiervoor openstellen en wij moeten zorgen dat onze software daar perfect op aansluit. Het resultaat is dat abonnees straks de films van Cinetree rechtstreeks via hun tv kunnen kijken. Nu moeten ze hiervoor nog hun laptop, tablet of smartphone aan de tv koppelen. Straks hoeft dat dus niet meer.” 

Waar zijn jullie trots op?  

Emile: “Wat dit specifieke project betreft, ben ik trots op de kwalitatief goede streamingdienst die Wouter heeft ontwikkeld. Het is een flinke uitdaging om films altijd zonder haperingen naar veel gebruikers tegelijk te streamen. Wanneer mensen een trage verbinding hebben zal het systeem automatisch terugschalen in beeldkwaliteit, wanneer de verbinding weer goed is wordt deze weer opgeschaald. En voor piekmomenten maken we optimaal gebruik van diverse technieken, waardoor kijkers zonder onderbrekingen van de films kunnen genieten. Bovendien helpen we Cinetree dit te realiseren voor de gunstigste tarieven.  

Naast dit project zijn Wouter, Bart en ik bovendien trots op het feit dat we steeds vaker projecten doen die zorg verbeteren. Zo werken we doorlopend aan

een online platform voor alle processen binnen Chronisch ZorgNet en bouwen we interactieve dashboards voor het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Met de dashboards kunnen het KNGF en de aangesloten fysiotherapeuten belangrijke nieuwe inzichten uit behandeldata halen. Bij dit project zijn de vormgeving en beveiliging erg belangrijk.

De dashboards moeten overzichtelijk en intuïtief getoond worden. Bart, die daarvoor verantwoordelijk is, stemt dit vooraf nauwkeurig af met de klant en de projectleider. Bovendien is bij de projecten die we in de zorg doen, een zorgvuldige verwerking van patiëntgegevens van groot belang. We zijn dan ook bezig om hiervoor de NEN 7510 certificering te behalen. Dat is behoorlijk pittig, maar daarmee kunnen we ons wel verder onderscheiden”