Ga terug

29 april 2020

Tech, Ict & Smart

10 apps om deze coronatijd mee door te komen

Nu we allemaal thuis aan het werk zijn, zijn digitale middelen en apps onmisbaar. Welke apps kunnen ondernemers helpen in coronatijd? Hieronder een selectie van apps die in onze ogen niet mogen ontbreken op je telefoon.

Communicatieapps

Communicatie is in deze tijd natuurlijk heel belangrijk. Nu collega’s elkaar fysiek veel minder of zelfs helemaal niet meer kunnen zien is het zaak om toch zo goed mogelijk met elkaar in contact te blijven. Communicatie met video is hierbij heel waardevol. Met video kan de afstand die collega’s ervaren in elk geval een stukje worden verminderd. Hierbij wordt veel gebruikgemaakt van de standaardapps zoals WhatsApp, Skype en FaceTime. Tot voor kort wat onbekendere apps zijn Zoom en Houseparty.

Zoom

Zoom is een app die speciaal gemaakt is voor videogesprekken en videoconferenties. Zoom blinkt uit in het grote aantal mensen dat tegelijkertijd op het scherm kan worden weergegeven tijdens een call. In Zoom kunnen standaard tot maximaal 100 deelnemers tegelijk meedoen aan een meeting. De dienst heeft in drie maanden tijd het aantal gebruikers van 10 miljoen naar 200 miljoen zien groeien. Hierdoor heeft het bedrijf ook wat extra aandacht gekregen en is er onder meer naar buiten gekomen dat de beveiliging van de applicatie op een aantal plekken rammelde. Daarnaast ging het bedrijf niet zo netjes om met de privacy van de gebruikers. De directie heeft hierin beterschap beloofd en er zijn enkele aanpassingen aan de software gemaakt. Ik zou geen vertrouwelijke meetings houden met Zoom, maar met de app de VrijMiBo volgen vanuit de achtertuin? Dat is prima mogelijk. 😊

Houseparty

Houseparty is een wat vreemde eend in de bijt omdat deze niet echt zakelijk is. De app is minder geschikt voor vergaderingen, maar des te beter om virtueel de VrijMiBo te houden. Met Houseparty kun je flink wat lol hebben. In de app zitten een aantal spellen die je samen kunt spelen. Je hebt de keuze uit Draw Something (raden wat je aan het tekenen bent), Trivia, Wie Ben Ik? en Chips and Guac. Altijd leuk voor een VrijMiBo.

Productiviteitsapps

Thuiswerken brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Kinderen lopen rond, de hond wil eruit en er is veel meer afleiding dan je normaal gesproken op kantoor hebt. Er zijn apps die je kunnen helpen om de nodige focus te houden op je werkzaamheden.

Be Focused

Heb je moeite om thuis geconcentreerd aan het werk te blijven? Dan kun je gebruikmaken van de pomodore techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat je slimmer omgaat met interne en externe afleiding. Het werkt door een timer van 25 minuten te zetten. Tijdens die periode werk je geconcentreerd aan een taak. Daarna neem je een pauze. Wanneer je pauze voorbij is ga je weer voor een nieuwe sessie van 25 minuten. Dat doe je 4x en dan neem je een langere pauze. Deze app helpt je hierbij.

Focus To-Do

Focus To-Do doet min of meer hetzelfde voor wat betreft de pomodore techniek. Deze app heeft echter ook nog handige to-do lijstjes en gedetailleerde rapportagemogelijkheden om te zien waar jij je tijd aan besteedt.

Beweging en gezondheid

Beweging is in deze tijd van thuiswerken belangrijk. Als je vanuit huis werkt, sta je waarschijnlijk wat minder snel op en loop je vaak ook minder dan op kantoor. Het rondje naar de koffieautomaat of de gebruikelijke lunchwandeling met collega’s worden gemist. Er zijn apps die je kunnen helpen om wat meer te bewegen.

7 minute work-out

De app is geïnspireerd op een onderzoek dat is gepubliceerd in de American College of Sports Medicine’s (ACSM) Health & Fitness Journal en daarna is opgenomen in de New York Times. Het blijkt dat, als je 12 oefeningen doet op vol vermogen, gedurende slechts zeven minuten, dit het effect kan hebben van één uur matig bewegen. De oefeningen zijn zo gemaakt dat je alle grote spiergroepen aanpakt. Elke spiergroep komt 30 seconden aan bod. Tussen de oefeningen heb je slechts tien seconden tijd om te rusten. Op deze manier train je je hele lichaam in slechts enkele minuten. De ‘7 minute work-out’ is de afgelopen tijd enorm populair geworden en kent vele fans. De 7 minute work-out app is een handige app waarin al deze oefeningen zijn opgenomen. Het is makkelijk om overdag snel even wat oefeningen te doen. Je kunt ze allemaal achter elkaar doen, maar je kunt ze natuurlijk ook over de dag verdelen.

MapMyWalk

Die wandeling die je normaal gesproken buiten kantoor maakt, kun je met het thuiswerken niet maken. Daardoor wandel je misschien wel wat meer in je eigen buurt. Een app die je hiervoor kunt gebruiken is MapMyWalk. Deze app brengt de route die je hebt gelopen in kaart en laat je ook zien hoe snel je gelopen hebt en hoeveel calorieën je verbrandt. Daarnaast is het een community van 40 miljoen gebruikers die elkaar ook tips geven over mooie routes. Mocht je overigens liever hardlopen dan wandelen dan kun je ook gebruikmaken van MapMyRun of RunKeeper.

Insight Timer

Thuiswerken in coronatijd kan redelijk stressvol zijn. Je mist het dagelijkse contact met collega’s en uitgaan of even ontspannen in een kroeg of restaurant is er ook niet bij. Daardoor liggen gevaren als stress en burn-out op de loer. Om ook je geestelijke gezondheid in de gaten te houden, kun je gebruikmaken van een meditatie app. Insight Timer is zo’n meditatie app. De app biedt getimede meditatiesessies met begeleiding van verschillende meditatiedocenten, mindfulness-docenten en psychologen. Er staan lessen in met mindfulness, yoga, ademhalingsmeditatie en nog veel meer. Er zijn korte maar krachtige sessies en zeer uitgebreide sessies beschikbaar.

Lifesum

Het risico van thuiswerken is dat de kast met koekjes wel erg dicht in de buurt is. Er is dan ook al een heuse strijd tegen de coronakilo’s losgebarsten. Een app die je hierbij kan helpen is Lifesum. Deze app geeft gepersonaliseerde diëten en maaltijdplannen, waardoor het wellicht iets makkelijker is om de thuiswerkperiode zonder al te veel aangekomen kilo’s door te komen.

Inspiratie

In deze tijd is het niet verkeerd om als ondernemer na te denken over zakelijke en persoonlijke mogelijkheden tijdens en na de coronacrisis. De twee onderstaande apps kunnen hierbij helpen om op een eenvoudige en snelle manier een groot aantal nieuwe ideeën tot je te nemen en je te laten inspireren.

TED

‘Ideeën die het waard zijn om te delen.’ Dat is het motto van de bekende TED Talks. Waarschijnlijk kent iedereen deze talks wel, maar misschien is het wat minder bekend dat er voor deze talks een speciale app is. Deze app bevat meer dan 2000 speeches van opmerkelijke sprekers. Er zijn heel wat inspirerende TED Talks te vinden van onder andere Simon Sinek, Bill Gates en Al Gore. Hun kijk op de wereld geeft een blik hoe de wereld er na de coronacrisis uit zou kunnen zien en hoe ondernemers hierop in kunnen spelen. De app is niet alleen beschikbaar voor iOS en Android, maar ook voor Android TV en Apple TV zodat de talks eenvoudig ’s avonds op de bank te bekijken zijn.

Blinkist

Blinkist voorziet je van (audio) samenvattingen van populaire managementboeken. Bij het openen van de app zie je een lijst met alle boeken, verdeeld per categorie. De app richt zich op management, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij scheidt het de belangrijkste inzichten van de bijzaken en zorgt het ervoor dat je in 15 minuten de boodschap begrijpt. De app geeft je op een leuke manier veel kennis en inspiratie uit verschillende boeken. En het is leuk om naar te luisteren tijdens je wandelingen.

Bron: https://www.coronakrant.nl/

Gerelateerd