Vericon

Wij zijn dé innovatie partner voor constructief advies en engineering.
Vericon optimaliseert de meerwaarde van constructief ontwerpen in het bouwproces. Dit doen we door het innovatief inzetten van automatisering in de complexe bouwwereld. Onze registerconstructeurs zetten constructieve veiligheid voorop.

Van 3D-modellen en constructieve berekeningen tot aansturing van machines in fabrieken: alles in één systeem. Hierdoor kan informatie gemakkelijk gedeeld worden en kunnen werkzaamheden gecombineerd worden.

Door het voortdurend ontwikkelingen en innoveren van onze diensten, creëren we oplossingen waardoor bouwpartners zorgeloos, economischer en efficiënter kunnen bouwen en inspireren we onze collega’s om te blijven innoveren en zichzelf te blijven ontwikkelen.

Een beter bouwproces hand in hand met constructieve veiligheid

We maken constructieve ontwerpen voor zowel woningen als utiliteit en leveren constructieve en bouwtechnische engineering voor gebouwen en bouwkundige elementen. Binnen prefabbeton hebben we expertise op het gebied van schoonwerk, systeemvloeren, casco’s grondgebonden woningbouw en fundering. Andere kennisvelden zijn houtskeletbouw, staal en natuursteen.

Door te werken met geavanceerde reken- en modelleersoftware, zijn we in staat om heldere constructieve gegevens veel verder uit te werken dan voor een constructeur traditioneel gebruikelijk is. Op deze manier integreren we onze werkzaamheden met werkvoorbereidende taken en zijn we zelfs in staat om vanuit onze 3D-modellen, koppelingen te maken met ERP-systemen en productiefaciliteiten bij bouwpartners. Hierdoor worden fouten voorkomen en wordt een hoge mate van efficiency en maximale constructieve veiligheid bereikt. Is de juiste software niet beschikbaar? Dan ontwikkelen we die zelf.

Wij maken een economisch en efficiënt uitvoerbaar constructief ontwerp met oog voor zowel architectuur als de gebruiker met verantwoord en milieubewust materiaalgebruik. Uitgangspunt is natuurlijk een deugdelijk constructief ontwerp dat voldoet aan de geldende wetten en normen. Partners waarderen ons voor onze innovatieve oplossingen.

Het creëren van impactvolle oplossingen met onmiddellijke resultaten voor onze klanten en het bouwproces

We hebben onszelf gespecialiseerd in het combineren van constructief ontwerp en engineering van (deel-)constructies. Hierdoor zorgen onze inzichten en oplossingen voor gebouwen zonder opleverpunten en met maximale constructieve veiligheid.

Door het ontwikkelen en het gebruiken van as-built-modellen, laten wij bouwvoorbereidingskosten dalen en het wordt het beheer van vastgoed eenvoudiger en goedkoper. We streven naar het automatiseren en vereenvoudigen van het bouwproces door 100% BIM.

Gerelateerd