16 januari 2023

Lifestyle

Zeven Tips voor een Winter BBQ

De Winter BBQ begint een trend te worden, dit klink misschien raar, maar toch zien veel mensen dit als een leuke activiteit tijdens de koude dagen. In deze blog staan zeven tips die jou winter BBQ écht afmaken en die je dus niet mag vergeten.

Glühwein
Behalve warme chocolademelk met slagroom, is er geen drankje te vinden wat meer winters is dan glühwein. Je gasten ontvangen met een lekker glaasje, het liefst zelfgemaakte glühwein, is dan ook een aanrader.

Snert
Erwtensoep, oftewel snert, is van nature geen BBQ-gerecht, maar het is wel een echte winterse maaltijd en dus een heerlijk eerste hapje bij de winter BBQ. Maak het als een soort voorgerecht, serveer het in een klein kommetje, met een plakje roggebrood met katenspek.

Vuurkorf & Houtkachel
Een BBQ in de winter kan niet zonder warmte en met zijn allen om de BBQ heen staan is ook geen optie. Mannen vinden het daarnaast vaak leuk om een fikkie te stoken, dus laat ze maar aan de slaag gaan met de vuurkorf. Voor vrouwen ligt er een wat makkelijkere oplossing voor de hand, namelijk de houtkachel.

Sfeerverlichting
In de winter is het vaak vroeg donker, en dus is het lastig om te kunnen zien als je buiten bent. Een gezellige BBQ verlichten doe je uiteraard niet met een bouwlamp. Het gebruiken van tuinfakkels, sfeerverlichting of gekleurde lampjes om de tuin te verlichten. En als de kok toch graag wat verlichting wil voor bij de BBQ, dan kan dat ook met een zaklamp.

Sneeuw
Dit winterse tafereel is misschien wel het lastigste onderdeel van een winter BBQ. Maar zonder sneeuw mis je het winterse gevoel en dat maakt je winter BBQ natuurlijk wel helemaal af. De BBQ doen in een ander land met meer sneeuwzekerheid is dan ook een aanrader.

Mutsen, sjaals en handschoenen
Wanneer je een echte winter BBQ houdt, is het natuurlijk koud, tegen het vriespunt aan. Mensen vergissen zich vaak in hoe koud het kan zijn, ondanks een hete BBQ en een vuurkorf. En bij een BBQ wil je voorkomen dat iedereen binnen gaat zitten omdat ze het koud hebben.

Een Plan B.
In Nederland zijn de weersomstandigheden vaak heel onvoorspelbaar. Een plan B tot je beschikking hebben is daarom altijd praktisch. Vaak bestaat het weerbeeld in ons kikkerlandje uit regen en wind. Een paar dekzeilen uit de schuur toveren en een deel van je tuin overdekken en afschermen kan de oplossing vormen.