21 maart 2024

Transport & Logistiek

Zal GXO in 2024 voortbouwen op dit momentum en klanten wereldwijd helpen om efficiënter te opereren.

Er wordt specifiek gefocust op het verkennen van innovatieve oplossingen voor robots om dozen uit loose-loaded (niet op pallets) geladen containers te halen, op robots en drones die voorraad tellingen doen en op het vinden van een goede match voor een Autostore-systeem.

Implementaties van Adaptive Tech solutions in BeNe
 

Belangrijkste implementaties:

  • Autonomous Mobile Robots zijn geïmplementeerd in Nieuwegein voor één van de grootste Nederlandse supermarktketens, wat de algehele operationele efficiëntie heeft verbeterd. Ook zijn Sort-to-Light stations in werking gesteld voor een multinational in de kledingindustrie in Tilburg om sorteerfouten en loop- en zoektijd te optimaliseren.

  • In Tilburg, Venlo en Roermond zijn Cognex vision based barcode scanners geïnstalleerd op de inpak- en retourstations, waardoor de productiviteit met 3-5% is geoptimaliseerd. Daarnaast werden Proglove palmscanners ingezet in Oosterhout, Venlo, Roermond en Hoogeveen om de ergonomie te verbeteren.

  • In Oosterhout heeft slotting simulatie software van PikXtra de rij- en loopafstanden verminderd. Dit heeft geleid tot een verhoogde pickproductiviteit bij een multinational in de meubelsector.

 

Belangrijkste pilots:

  • Zebra en Bout reachtruck scanners worden getest op elektrische reach- en heftrucks in Oss en Schiphol, met voordelen zoals automatisch scannen van pallets, verbeterde veiligheid en ergonomie, en directe/draadloze communicatie.

  • Mechanische lostransportbanden worden geëvalueerd in Venray en Tilburg die voordelen zoals 15% vermindering van de lostijd per doos laten zien.

 

Over GXO in Nederland en België

GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) is 's werelds grootste leverancier van contractlogistiek die profiteert van de snelle groei van e-commerce, automatisering en outsourcing. GXO streeft ernaar een gevarieerde werkplek van wereldklasse te bieden aan meer dan 130.000 teamleden op meer dan 970 magazijnlocaties met een totale oppervlakte van ongeveer 200 miljoen vierkante meter. Het bedrijf werkt samen met 's werelds toonaangevende blue-chip bedrijven om complexe logistieke uitdagingen op te lossen met technologisch geavanceerde supply chain en e-commerce oplossingen, op schaal en met snelheid. Het hoofdkantoor van GXO is gevestigd in Greenwich, Conn., VS.

 

Bezoek GXO.com voor meer informatie en neem contact op met GXO op LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagramand YouTube.