Ga terug
Partner

4 november 2020

WTC·E PARTNER IN DE MKB DEAL!

Ben jij future proof?

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Om bedrijven wendbaar en concurrerend te laten zijn op weg naar de toekomst is World Trade Center Eindhoven partner in de MKB-deal van Gemeente Eindhoven in samenwerking met VNO-NCW en Stichting OVE op het inzetten van talenten, digitalisering en internationaal ondernemen!

De sterke Nederlandse economie is gefundeerd op een samenspel tussen het ondernemerschap van grote en kleine bedrijven. ‘Van de 1 miljoen bedrijven in Nederland is 75% zzp’er, 24% kleine bedrijven, slechts 8600 middelgrote en 1500 grote bedrijven.’ Grote bedrijven bieden slagkracht, efficiëntie en verbinding met internationale markten. Kleine bedrijven zorgen voor diversiteit, invulling van (regionale) niches en leveren de koplopers van morgen.

‘MKB is de ruggengraatvan de economie’ aldusWethouder Stijn Steenbakkers,Gemeente Eindhoven.

Samenwerking met talenten

Talenten/studenten koppelt WTC·E gericht aan bedrijven door samenwerkingen te stimuleren met MBO, HBO en WO in diverse (stage)projecten. Ondernemers en kennisinstellingen kunnen door samenwerking sneller innoveren en nieuwe verdienmodellen ontwikkelen.

Digitaliseren

Digitalisering biedt MKB ondernemers kansen om de productiviteit te verhogen: efficiënt en vernieuwend ondernemen via het toepassen van open data, online marketing en automatisering. Digitale infosessies worden georganiseerd voor ondernemers van (internationale) webshops tot inzage in kostenreductie via slimme machines, artificial intelligence, big data en robotisering.

Internationaal Ondernemen

Ondernemen wordt steeds internationaler, mede door de grenzeloze online mogelijkheden. Bedrijven met buitenlandse klanten zijn doorgaans innovatiever, productiever en hebben betere overlevingskansen.

Ondernemers worden verwonderd met goede praktijkcases tijdens inspiratiesessies.

Tijdens het wekelijks digitaal inloopspreekuur kunnen ondernemersvragen aan de specialisten worden voorgelegd en besproken.

Met de Starters International Business Voucher komt de ondernemer in drie stappen tot een internationale aanpak.

Gelijkgestemde ondernemers stellen vragen tijdens interactieve masterclasses.

wtce lunch lebel