Partner

Wij handelen in plezier en vrije tijd

In de rubriek ondernemer/bedrijf in beeld bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met De Wit Schijndel. Een familiebedrijf dat al sinds 1948 bestaat en de nummer een in kamperen, tuin en sport is.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1948. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en zijn er veel dingen veranderd. Wat hetzelfde is gebleven is dat wij handelen in plezier en vrije tijd. Wij zijn de nummer 1 in kamperen, tuin en sport!

De meeste mensen kennen ons vanwege het kamperen, de tenten, vouwwagens en alles wat daarmee te maken heeft, maar daarnaast hebben we ook van alles voor de tuin (lounge sets, barbecues en zwembaden bijvoorbeeld) en voor het sporten. Denk bijvoorbeeld aan tennis, hockey, voetbal en outdoor maar ook aan wintersport.
Dit alles vind je in onze winkel in Schijndel, maar daarnaast hebben we ook een webshop en een groothandel.

Waarin onderscheidt De Wit Schijndel zich ten opzichte van de concurrenten?

We hebben een enorm groot en compleet assortiment, waarbij bijna alles uit voorraad leverbaar is. Daarnaast bieden we onze bezoekers service en deskundig advies.
Veel mensen beschouwen De Wit Schijndel als een uitje voor jong en oud; een dagje De Wit is een dagje vakantie!

Wat zijn jullie grootste successen tot nu toe?

Eén van de hoogtepunten is het opzetten van onze groothandel Maryvo in 2000 waarmee we onder andere onze eigen merken Bardani, Safarica en DWS verkopen aan diverse dealers in binnen- en buitenland.
De oprichting van de webshop in 2007 is een andere grote mijlpaal. Vooral het afgelopen jaar zijn we ontzettend blij dat we ondanks alle beperkingen op deze manier toch onze klanten kunnen blijven bedienen. De webshop groeit dan ook gestaag door, maar onze winkel blijft ook belangrijk.

In 2015 heeft er dan ook een flinke verbouwing en upgrade van de winkel plaatsgevonden. De winkelvloer en het assortiment zijn aanzienlijk uitgebreid waardoor we nog meer klanten kunnen bedienen.

Wat maakt De Wit Schijndel zo uniek?

De oppervlakte van onze winkel is enorm, er staan bijvoorbeeld ruim 200 tenten, 30 vouwwagens en 100 barbecues opgesteld, en zijn er 1200 gratis parkeerplekken voor de deur.

Daarnaast zorgt het samenvoegen van tuin, zwembad, barbecue, sport, outdoor en kamperen in één winkel voor een unieke combinatie.

Wanneer je alles rustig wilt bekijken, kan je hier makkelijk een dag doorbrengen. En dat is geen probleem, want we hebben een lunch café, een groot terras en een speelhoek voor de kleintjes.

Waar hopen jullie over 5 jaar te staan?

Zowel nationaal als internationaal willen we doorgroeien met de winkel, de webshop en de groothandel, zodat we nu niet alleen nu maar ook in de toekomst de nr.1 in kamperen, tuin en sport zijn!