Partner

14 april 2023

Sport

Wielrennen als belevenis én netwerkkans

Het business peloton en hospitality-programma van Team Jumbo-Visma

Een béétje sportliefhebber weet dat Team Jumbo-Visma de schaatsploeg is van onder anderen Jutta Leerdam en dat renners Wout van Aert, Marianne Vos en Jonas Vingegaard voor het team rijden. Dat Team Jumbo-Visma – met een hoofdkantoor in Den Bosch – een eigen businessclub heeft en dat je als VIP-gast mee kunt om wielerwedstrijden samen met de ploeg te beleven is wellicht minder bekend.

De beste ter wereld
Eind 2022 werd de WorldTour-ploeg van Team Jumbo-Visma door de Internationale Wielerunie (UCI) uitgeroepen tot de beste ploeg van 2022. Een erkenning van het enorme succes in dat jaar, want nog niet eerder wonnen de renners van Team Jumbo-Visma zoveel wedstrijden en nooit eerder schreven ze de Tour de France op hun naam. Een droom kwam uit. 

Proosten op de Tour-winnaar
Ook op andere vlakken beleefde Team Jumbo-Visma een onvergetelijk jaar. Zo won de ploeg een aantal vooraanstaande marketingprijzen met de campagne rondom het Tour de France-shirt en vierde de businessclub (het Business Peloton) zijn eenjarig bestaan. Dit Peloton bestaat inmiddels uit 120 leden. Gezellige ondernemers afkomstig uit verschillende branches en uit alle hoeken van Nederland met als gemene delers: de liefde voor (wieler)sport en de wens om hun netwerk te vergroten en onderhouden.  

Alle leden kunnen samen met een introducé jaarlijks deelnemen aan tien unieke evenementen op bijzondere locaties. Stuk voor stuk overgoten met een geel-zwart sausje. Zo stonden de Business Peloton-leden vorig jaar in de VIP-lounge van het NK wielrennen, waren ze aanwezig bij de besloten huldiging van Tour-winnaar Jonas Vingegaard en namen ze een kijkje achter de schermen van AGU, dé wielerkledingpartner van de ploeg.” 

Een businessclub voor wielerliefhebbers
Sam Vinck, New Business Manager bij Team Jumbo-Visma, is mede-oprichter van het Business Peloton: “Een businessclub is niet nieuw in de sportwereld. Binnen voetbalclubs is het eerder regel dan uitzondering. In de wielerwereld zijn businessclubs nog geen gemeengoed, maar er zijn zoveel wielerliefhebbers en zoveel sportieve ondernemers in Nederland… Daarin zagen we meer dan genoeg kansen om ons Business Peloton in het leven te roepen.” 
 
Wat het Business Peloton van Team Jumbo-Visma onderscheidt van andere businessclubs? “Het feit dat we de allerbeste wielerploeg ter wereld zijn én dat we vorig jaar de Tour de France gewonnen hebben”, zegt Vinck met een knipoog. “Nee, zonder gekheid, we zijn een unieke ploeg, dat hebben we inmiddels wel bewezen. Dat zie je ook terug in alles wat we doen met en voor het Peloton. Onze leden komen op bijzondere locaties en krijgen keer op keer een unieke belevenis voorgeschoteld. Ze worden geïnspireerd door aansprekende gasten, komen in contact met onze atleten en staan letterlijk heel dicht bij de wieler- en schaatsploegen. Bovendien heeft elk evenement ook een sportieve component. Er kan altijd samen worden gefietst – op de weg, op een baan of in het veld – of geschaatst. Je werkt dus tegelijkertijd aan je vitaliteit.” 

Op pad met de ploeg
Een unieke belevenis, dat biedt ook het hospitalityprogramma van Team Jumbo-Visma. Liefhebbers van wielrennen kunnen als VIP-gast aanwezig zijn bij spraakmakende voorjaarsklassiekers, zoals de Ronde van de Vlaanderen en Parijs-Roubaix, of etappes van grote rondes in Italië, Spanje of Frankrijk bijwonen.  

“Via ons hospitality-programma ben je als het ware een dag onderdeel van de ploeg”, legt Vinck uit. “Je bezoekt de rennersbus en het Village Départ, begeeft je in een voertuig van Team Jumbo-Visma over het parcous, helpt in de bevoorrading en geeft wielen aan. Natuurlijk zie je de renners meermaals doorkomen en ben je live getuige van de finish. Als je aanwezig bent bij de grote rondes, zoals de Tour de France, is ook een fietstocht en natuurlijk hotelovernachting voorzien.” 

Of 2023 net zo succesvol wordt als 2022 moet de tijd uitwijzen. De ambities van de ploeg zijn ook voor dit jaar weer vlijmscherp. Opnieuw wordt in de Tour de France een gooi gedaan naar de gele trui, maar ook het winnen van de roze trui (in de Giro d’Italia) behoort tot de ambities. “We doen er alles aan om die ambities waar te maken”, besluit Vinck, “zodat onze Business Peloton-leden en VIP-gasten kunnen delen in de vreugde en het het succes.” 

Wil je meer weten over het Business Peloton van Team Jumbo-Visma of het hospitality-programma dat de ploeg biedt? Klik dan op onderstaande links:  
Team Jumbo-Visma (teamjumbovisma.nl)
Team Jumbo-Visma | Homepage (Hospitality) (teamjumbovisma.nl)

Heb je vragen of wil je reserveren? Mail dan naar Sam Vinck: sam.vinck@teamjumbovisma.nl