Ga terug

Watertappunt Boskant feestelijk geopend

Afgelopen zondag openden wethouder Rik Compagne en Eric Rath (Rotary Veghel) een watertappunt op het Ritaplein in Boskant. Dat deden zij samen met de deelnemers aan de Boskant Challenge. Dit is het tweede watertappunt in een nieuwe reeks van watertappunten.

Iedere kern een watertappunt

Wethouder Rik Compagne: “Samen met Stichting Meierijstad Gezond Sportief, Rotary Veghel en Brabant Water hebben we ervoor gekozen om te investeren in de gezondheid van de jongeren in Meierijstad. Dat doen we door in iedere kern van Meierijstad een zichtbaar, toegankelijk en aantrekkelijk watertappunt te plaatsen. Veel van de tappunten komen in de buurt van scholen, speel- en sportplekken te staan, zodat jongeren hun dorst makkelijk kunnen lessen met kraanwater in plaats van met frisdrank.”

De gemeente Meierijstad kent in totaliteit 13 kernen, waarbij al 6 kernen voorzien zijn van een watertappunt. De komende tijd worden er in de overige 7 kernen nog watertappunten geplaatst. Brabant Water is nauw betrokken bij de realisatie van de watertappunten. De locatie van de watertappunten is afgestemd in overleg met de buurtadviseurs en wijk- en dorpsraden.

Campagne DrinkWater Deze actie past in de landelijke campagne DrinkWater, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht Water met als doel dat water drinken weer heel gewoon wordt. Door water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk te maken en overgewicht te voorkomen. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt.