VVN Cuijk brengt activiteiten onder bij Sociom

Per 1 oktober worden de diensten van de Stichting voor Vluchtelingen en Nieuwkomers (VVN) Cuijk voortgezet door welzijnsorganisatie Sociom.

VVN werkte al langer samen met Sociom, maar alleen in de voormalige gemeente Cuijk. Karel Janssen (voorzitter VVN Cuijk): “De dienstverlening van VVN is bij Sociom in goede handen. Op deze manier kan Sociom onze diensten, zoals het taalcoachproject en het sociaal-maatschappelijk spreekuur, voortzetten en verbreden voor alle vluchtelingen in de nieuwe gemeente Land van Cuijk.”

Sociom zet zich in voor een samenleving waarin mensen zich thuis voelen, kansen krijgen én pakken. Vluchtelingenwerk is daar een belangrijk onderdeel van. “Daarom was het voor Sociom ook geen moeilijke keuze om de diensten van VVN over te nemen, want deze sluiten hier perfect bij aan. Op deze manier gaan de mooie initiatieven van VVN niet verloren en kunnen we als Sociom de vluchtelingen en nieuwkomers in Land van Cuijk nóg beter van dienst zijn bij het verbeteren en ontwikkelen van de Nederlandse taal”, aldus Roland van der Heijden (directeur-bestuurder Sociom).

Meer weten over vluchtelingen en inburgering bij Sociom? Kijk hier