5 juli 2023

HRM

Vrijheid en zekerheid: House Of Talents geeft interim-experts het beste van twee werelden

Interim-netwerk House Of Talents Nederland introduceert zich officieel op de Nederlandse markt en wil met het in huis ontwikkelde midlance-model nieuwe kansen voor interim-experts creëren. Recent onderzoek (Intelligence Group, 2023) wijst uit dat 55% van de freelancers niet in vast loondienst wil werken, omdat zij een voorkeur geeft aan de voordelen van het ondernemerschap. Het midlance-model van House Of Talents NL combineert de vrijheid van freelancen mét de voordelen van vast dienstverband.

Midlance vs loondienst
Voordelen die de ondervraagden van de enquête van Intelligence Group naar voren brengen, zijn onder andere de mogelijkheid om flexibel te werken, het zelf kunnen indelen van de werkzaamheden en hogere inkomsten. Dat is precies wat House Of Talents met het midlance-model voor ogen heeft. Het midlance-model is in 1995 ontwikkeld door de grondleggers van The Human Network (nu House Of Talents) en combineert de vrijheid van ondernemen met de voordelen van een vast dienstverband. Een midlancer is in vaste dienst en krijgt elke maand salaris uitbetaald, terwijl hij/zij geniet van de vrijheid van zelf-ondernemen zonder de acquisitie en administratieve taken van het freelancen. 

Het model biedt midlancers, net als freelancers, de mogelijkheid om zelf hun opdrachten en hun vakantiedagen te bepalen. Daarnaast stimuleert het midlance-model ondernemerschap en motivatie, waardoor experts zelf kunnen bepalen in welke richting ze zich verder willen ontwikkelen, onder andere via de House of Talents Academy. Naast de vrijheid en de groeimogelijkheden die dit model met zich meebrengt, resulteert het in een lager verloop doordat House Of Talents experts aan zich weet te binden en te boeien. Dit draagt bij aan de continuïteit bij opdrachtgevers en waarborgt een langdurige samenwerking. 

House Of Talents NL CEO Esther Scheffener: “Onze unieke manier van werken bevordert het ondernemerschap. Hierdoor halen onze experts het beste uit zichzelf en het bedrijf waar zij op dat moment actief zijn én excelleren zij in hun opdracht. Dit resulteert in tevreden experts en tevreden opdrachtgevers: wij zijn als interim-oplosser top of mind.” 

Ook voor opdrachtgevers is de werkwijze van House Of Talents aantrekkelijk. Het welzijn en de ontwikkeling van de experts heeft de hoogste prioriteit, wat leidt tot een hoogwaardige dienstverlening en optimale tevredenheid. Het eerlijke en transparante beloningssysteem draagt aanzienlijk bij aan de betrokkenheid van de experts.