28 juni 2022

Innovatie & DuurzaamheidTech, Ict & Smart

Voxdale opent Nederlandse vestiging in innovatiehub Brainport Eindhoven

Eindhoven (Nederland) en Wijnegem (België), 28 juni 2022 – Het bekende design- en ingenieursbureau Voxdale breidt uit en kiest Eindhoven en de Brainport regio voor zijn Nederlandse vestiging. De High Tech Campus Eindhoven, de slimste vierkante kilometer van Europa, maakt deel uit van een bruisend ecosysteem van open innovatie met de triple helix samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid.

“De toekomst van de Nederlandse en Belgische economie ligt in innovatie en technologische ontwikkeling. Eindhoven is een hotspot voor start-ups, scale-ups, grote bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen. We kunnen een enorme meerwaarde bieden, want we zien bij Nederlandse start-ups en universiteiten dezelfde focus om innovaties en technologieën te ontwikkelen met een positieve impact,” zegt Tim Dieryckx, CEO Voxdale.

De missie van Voxdale is om sneller betere hardware en software te ontwikkelen die zorgen voor een betere gezondheid, de klimaatverandering aanpakken of bijdragen aan een betere planeet. In februari won Voxdale nog de prestigieuze Gold ‘Business Innovation' Henry van de Velde Award voor medisch IC-hulpmiddel Morphemat® voor Egrotrics.

Uitbouwen van de Nederlandse activiteiten van Voxdale

Stephan Sterrenburg is dit voorjaar gestart met de uitbouw van het Nederlandse team en is het aanpreekpunt voor Nederlandse bedrijven. Hij komt van de VDL Groep en is als gedreven ondernemer geboren en getogen in Noord-Brabant.

“Stephan brengt zijn jarenlange ervaring in het ontwikkelen en bouwen van hardware en IoT-devices bij een geweldig bedrijf als VDL. Als de beste weet hij de stap te maken van een prototype naar productie. Hij is zeer bekend met de Nederlandse start-up wereld en hardware productbedrijven. Zijn Brabantse nuchterheid en betrokkenheid passen bij onze cultuur. Stephan denkt graag mee met klanten over technologie, van concept naar prototype tot productie op grote schaal,” zegt Tim Dieryckx, CEO Voxdale.

Sterke vraag naar engineeringscapaciteit in Brainport regio

De Nederlandse tak van Voxdale gaat nauw samenwerken met de andere Voxdale hubs in Antwerpen, Gent en Berlijn en wil groeien samen met de innovatieve Brainport regio.

“Er is een grote behoefte aan engineeringscapaciteit op HTCE en in de Brainport regio, zowel bij start-ups als bij de grote multinationals en marktleiders uit de maakindustrie en hightech,” zegt Jan-Willem Neggers, Managing Director van High Tech Campus Eindhoven. “Wij verwelkomen partners die het innovatieproces bij deze bedrijven versterken met de nodige structuur en een gedegen plan van aanpak.”

Ontwikkeling en schaalbaarheid versnellen

Om de vertaalslag van het initiële concept en prototyping naar serieproductie te versnellen, pakt Voxdale de engineering op in combinatie met supply chain en design for manufacturing.

“Onze toegevoegde waarde vertaalt zich in het verder denken dan de opdracht. Waar anderen nu stoppen, gaat Voxdale verder. Dit kan alleen als we de vervolgstappen al implementeren tijdens design en prototyping,” zegt Stephan Sterrenburg, Directeur Voxdale Nederland. “Onze Faster Forward Together mentaliteit brengen we nu ook naar Nederland.”

Ontwerpingenieurs en productontwikkelaars gezocht

Door de uitbreiding naar Nederland is Voxdale op zoek naar meerdere technische functieprofielen voor de Eindhovense vestiging: productontwerpers en ingenieurs op het vlak van mechanisch ontwerp, systemen, elektromechanica, medische apparatuur en embedded hardware of software.

“We zoeken mensen met een passie voor hardware en IoT-ontwikkeling. Je krijgt bij ons vrijheid en autonomie. Je werkt met slimme mensen die net als jij nieuwsgierig zijn en houden van een uitdaging. Samen creëren we een omgeving met een positieve sfeer waarin je jezelf volledig kunt ontplooien,” zegt Stephan Sterrenburg, Directeur Voxdale Nederland.

Sollicitaties zijn welkom via jobs.voxdale.be en jobs@voxdale.be